Colau, sobre les acusacions d’irregularitats: “No tenim res a amagar”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dimarts que l’atorgament de subvencions a entitats socials per part de l’Ajuntament compleix tota la normativa. Segons ha explicat en declaracions a Rac1, ni ella ni les altres persones denunciades per l’associació Abogados Catalanes por la Constitución per donar subvencions presumptament irregulars han rebut cap notificació però està convençuda que “no hi ha cap causa”.

La fiscalia ha obert aquest dimarts les diligències d’investigació després de rebre fa uns dies una denúncia del col·lectiu d’advocats. Analitzarà si hi ha prou indicis per considerar que hi va haver un possible delicte i, si fos així, presentaria una querella contra Colau i la resta de denunciats.

“Si en algun moment se’ns contacta col·laborarem a donar tota la informació perquè no tenim res a amagar“, ha dit a Rac1. Segons ella, si la denúncia és acceptada a tràmit estarà “molt tranquil·la”, perquè a l’Ajuntament “tot es fa d’acord amb la legalitat”. En aquest sentit, ha insistit que no creu que hi hagi cap causa i que els serveis jurídics del consistori no veuen res “desfavorable” en les subvencions.

En un breu comunicat posterior, el consistori ha defensat que Ada Colau “no atorga cap subvenció”, sinó que ho fa la Comissió de Govern o l’estructura gerencial administrativa, en funció de l’import subvencionat. Les ajudes investigades, ha afegit, són auditades externament per garantir el compliment dels objectius. L’equip de govern està convençut de la legalitat d’aquestes ajudes, així com del seu interès públic, i assegura que facilitarà a la justícia tota la documentació que li sigui requerida.

Denúncia

En concret, la denúncia fa referència a subvencions a l’Observatori DESC, la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyeria Sense Fronteres. Segons Colau, és “indiscutible” que aquestes entitats fan una tasca “imprescindible” a la ciutat. De fet, ha remarcat que el conveni de col·laboració amb les entitats que assenyala la denúncia ve del mandat de Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona.

La denúncia inclou acusacions de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d’influències i malversació. A més de Colau, l’associació també denuncia la quarta tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Laura Pérez, les exregidores de Barcelona en Comú durant el passat mandat Gala Pin i Laia Ortiz i la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela. Colau havia treballat al DESC abans de ser alcaldessa.

Porta del darrera

Segons els denunciants, les subvencions van ser directes per esquivar una licitació oberta o un concurs per atorgar-les, amb la justificació del seu caràcter excepcional. “Només es pot interpretar, presumptament, com una forma encoberta de superar la lliure concurrència competitiva d’altres entitats”, diu la denúncia.

Abogados Catalanes por la Constitución es defineix com una entitat en defensa dels “drets i llibertats” a Catalunya i ha treballat en diverses ocasions amb Societat Civil Catalana. Les dues entitats van denunciar l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, per no despenjar el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat. L’associació també va presentar la demanda que va desembocar en la prohibició judicial de penjar el símbol de solidaritat amb els presos polítics a la façana de l’Ajuntament de Barcelona. Colau també ha apuntat que la mateixa associació va denunciar el consistori per aturar les consultes ciutadanes sobre diferents temàtiques.

Comentaris

  Apa Colau, també et toca, et pensaves que mai ningú et diria res Març 16, 2021 | 12:08
  Es veu que no val la pena fer-vos comentaris. És curiós que ningú parli dels marits de l'alcaldessa i de regidores de l'ajuntament endollats en aquestes institucions des del primer dia. Les lleis no són iguals per a tothom. Interessava Colau per frenar l'independentisme a l'ajuntament i es van fer i es fan els ulls grossos.
  D'aquí poc hi haurà judici per la Borràs. Cal crear-ne un de paral.lel per desviar l'atenció Març 16, 2021 | 12:29
  Com sempre busquen un diversiu. Però per la Colau acabarà en no res i per la Borràs acabarà amb la inhabilitació, doncs una és de "los suyos" i l'altra s'ha de fer fora.
  Hermini Març 16, 2021 | 12:40
  Ja parla en plural ! com si fos S.S. El Papa !
  ferreret Març 16, 2021 | 12:49
  alcaldessa Ada Colau, l'ex-regidora de Ciutat vella Gala Pin, l'ex-regidora de Drets Socials, Laia Ortiz, la 4ªtinent d'alcalde Laura Pérez Castaño i l'assessora municipal d'Habitatge Vanesa Valiño. QUIN RAM TAN FLORIT DE FIGURETES ! A veure quin entrellat en treuen amb totes elles !
  Robert Març 16, 2021 | 13:50
  Dons ara hauria de dimitir. No és el que exigien a Laura Borràs? I ER i la CUP no hauria de criticar-los si no estan lliures de sospites?.
   En comú no podem Març 16, 2021 | 15:05
   La frau kolau, no té un pam de net. L'acceptació dels vots gratuïts del manuel vals, assenyala el camí

Nou comentari