El tall de la Meridiana es “reinventa” per plantar cara als Mossos

Els veïns mobilitzats des del 14 d'octubre es divideixen en dos grups per intentar sorprendre la policia després de tres dies de desallotjaments

Els manifestants de #MeridianaResisteix s’han proposat avui marejar la policia. Després de tres nits de ser desallotjats pels Mossos d’Esquadra, amb detencions incloses ahir, els veïns mobilitzats des del 14 d’octubre contra la sentència del Procés, s’han “reinventat”. L’assemblea ha decidit dividir el gruix dels manifestants en dos grups. Un d’ells, batejat com “el ràpid” havia de fer accions que sorprenguessin els Mossos i la Guàrdia Urbana. Un altre grup, format per persones més grans, tenia l’objectiu de “fer-se visible” caminant per la vorera de Meridiana.

La innovació del grup, d’unes 200 persones, ha consistit a concentrar-se a l’avinguda en la cruïlla amb passeig Fabra i Puig, el punt on s’han portat a terme els talls durant més de 40 dies, i creuar el semàfor quan es posava en verd, molt a poc a poc. Quan canviava a vermell, però, es quedaven a la vorera. “Nosaltres no estem tallant el trànsit, és la policia!”, ironitzava una dona. El cas és que, com que anaven tan a poc a poc, quan es posava el semàfor en vermell –en verd per als vehicles– encara quedaven manifestants a la calçada, cosa que els posava en perill: per això la Guàrdia Urbana tallava el trànsit, per evitar ensurts i atropellaments.

La idea dels manifestants era simple: no feien res il•legal perquè creuaven el carrer en verd i després esperaven a la vorera mentre estava en vermell. L’acció recordava la dels manifestants de Hong Kong, que circulen lentament a les rotondes per dificultar el trànsit.

Poc després de les deu de la nit, una hora i escaig després d’haver començat, han donat la mobilització d’aquest diumenge per acabada. Però continuaran fent-ne cada dia, o almenys això és el que es proposen.

La presència policial ha sigut molt destacada. Set furgons de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Equadra i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana han estat presents a la zona.

Membres de Sanitaris per la República també acompanyaven els manifestants per si hi havia ferits. A més a més, avui hi havia manifestants de Vic, que han arribat per donar suport a la protesta.

Més informació

Nou comentari