Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sorpresa amb el cinquè partit amb més regidors pel 28M, segons una enquesta

La cursa a l’alcaldia de Barcelona ja ha començat i amb ella també la temporada d’enquestes. Cada setmana surten els resultats d’un sondeig diferent i, malgrat algunes diferències puntuals en l’ordre i el nombre de regidors, tots apunten que hi haurà una disputa a quatre bandes a les eleccions del pròxim 28 de maig entre Barcelona En Comú, el PSC, Junts i ERC.

Ara bé, el cinquè partit en discòrdia és una de les incògnites que generen més debat i que encara sembla lluny d’esclarir-se. En la pugna per entrar en aquesta cinquena posició sembla voler fer-se un lloc Barcelona Ets Tu, la llista cívica ‘anticolau’ liderada per l’advocat Daniel Vosseler. Si en una primera enquesta encarregada per aquesta formació sense afiliació a cap partit polític ja els situava el passat febrer amb representació a l’Ajuntament amb el 5,1% dels suports i 2 regidors, un nou sondeig realitzat per ‘CELESTE-TEL Investigacions Sociològiques’ aporta un pronòstic encara millor per als de Vosseler.

Irrupció fulgurant i victòria per a Trias

La nova enquesta feta pública aquesta setmana situa Barcelona Ets Tu com el cinquè partit més votat a les pròximes eleccions municipals amb 4 regidors, just per sobre del PP, que sembla ser el seu màxim competidor en aquesta pugna per entrar al consistori, que assoliria només 2 regidors. Pel que fa a la resta de formacions, tant Ciutadans com Valents es quedarien fora de l’Ajuntament i tampoc aconseguirien entrar la CUP ni Vox.

Pel que fa als grans partits, les eleccions les guanyaria la candidatura de Junts liderada per l’exalcalde Xavier Trias amb 11 regidors, seguit de ben a prop del PSC de Jaume Collboni amb 9 regidors. En tercer lloc, però només a un regidor de distància, trobaríem la llista de Barcelona En Comú encapçalada per l’actual batllessa Ada Colau. Tancaria aquest particular big four dels partits barcelonins ERC amb Ernest Maragall al capdavant, que es quedaria només amb 7 regidors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa