Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova enquesta sorprèn i prediu l’entrada d’un nou partit a Barcelona
  • CA

Fins ara, les enquestes no s’havien mogut gaire les unes a les altres. Quatre partits -Junts, PSC, Comuns i ERC- es disputaran l’alcaldia de Barcelona a les pròximes eleccions municipals. La resta, patiran per entrar a l’Ajuntament. Entre el grup dels no favorits, el PP arrenca a la pole position: la majoria d’enquestes el situen amb 2 regidors. L’ultradreta de Vox i l’esquerra independentista de la CUP parteixen amb desavantatge, malgrat que alguns pronòstics els donen algunes opcions d’aconseguir representació. Pràcticament cap enquesta recent visualitza un Ple amb Cs i Valents.

Ara, però, un sondeig de ‘CELESTE-TEL Investigacions Sociològiques’ encarregat per ‘Barcelona Ets Tu’ i al qual ha tingut accés el TOT Barcelona pronostica que aquesta llista obtindria el 5,1% dels suports i 2 regidors. Tota una sorpresa si tenim en compte que cap de les altres sis enquestes publicades fins ara els dona opcions d’entrar a l’Ajuntament. L’enquesta ha preguntat a 1.500 barcelonins i, més enllà dels 2 representants que aconseguiria aquest nou partit, el sondeig atorga 10 regidors a Junts -que guanyaria les eleccions-, 9 a PSC i Comuns, i 8 a ERC. El PP n’obtindria 3.

Daniel Vosseler, candidat de Barcelona ets tu / Roger Albors
Daniel Vosseler, candidat de Barcelona ets tu / Roger Albors

Una llista cívica ‘anticolau’

Des de ‘Barcelona Ets Tu’ treuen pit dels resultats i s’atreveixen a assegurar que són el grup que presenta “una major projecció de creixement”, fet que els fa ser “optimistes”. En una conversa amb diferents periodistes el passat novembre, els líders es definien com un partit d’autònoms, petits empresaris i jubilats disposats a canviar les regles del joc que regeixen la política actual. És més, el grup confiava aconseguir el vot de gairebé 160.000 barcelonins, una xifra que a ulls de la majoria podria semblar excessivament optimista, però que el partit defensava com a perfectament plausible. 

Aquesta llista vol fer-se un espai entre l’electorat amb un programa basat en l’anticolausime. Entrant al detall, les línies mestres del partit es basen en un contundent discurs anti-okupació i de tolerància zero amb el delinqüent reincident, un punt espinós que el grup habitualment relaciona amb la immigració descontrolada i pel qual proposen l’expulsió dels “criminals estrangers” que delinqueixin a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ehem ! a febrer 07, 2023 | 22:33
    Ehem ! febrer 07, 2023 | 22:33
    Quan llegeixo llista "cívica" tremolo. Els elegits d'aquesta "llista" si és que n'hi ha cap, esdevindran regidors i doncs, "polítics". Tant de bo aquesta llista serveixi únicament per a treure vots a l'annexionisme espanyol.
  2. Icona del comentari de: Athos a febrer 08, 2023 | 07:53
    Athos febrer 08, 2023 | 07:53
    Si tens tota la raó, és com quan un partit diu que és un partit de "Ley y orden", jo també em poso a tremolar
  3. Icona del comentari de: vendetta a febrer 08, 2023 | 08:31
    vendetta febrer 08, 2023 | 08:31
    fora colau dels nostres barris
  4. Icona del comentari de: GRUPO de Afectados de la Remodelacion de Bon Pastor a febrer 08, 2023 | 08:37
    GRUPO de Afectados de la Remodelacion de Bon Pastor febrer 08, 2023 | 08:37
    Bon acudit, tota publicació es compra es una norma en aquest cas.
  5. Icona del comentari de: GRUPO de Afectados de la Remodelacion de Bon Pastor a febrer 08, 2023 | 08:42
    GRUPO de Afectados de la Remodelacion de Bon Pastor febrer 08, 2023 | 08:42
    Bon acudí, aquesta formació sempre compra tota publicitat.
  6. Icona del comentari de: Alicia a febrer 08, 2023 | 08:45
    Alicia febrer 08, 2023 | 08:45
    Fum Fum Fum.
  7. Icona del comentari de: OrganyàWilly a març 03, 2023 | 19:49
    OrganyàWilly març 03, 2023 | 19:49
    Colau, C. de Troya per aniquilar Barcelona, ciutat que des de sempre ha molestat molt a ‘certs interessos’. El colmo és que existeixin ‘independentistes’ que la votin (ella ha dit per activa i passiva que no vol una Cat estat): s’ha de ser cap de suro massoquista, per després queixar-nos…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa