Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La recepta de la llista cívica ‘anticolau’ per guanyar a les municipals
  • CA

Barcelona Ets Tu vol deixar de ser la ventafocs del conte. La llista cívica ‘anticolau’ liderada per l’advocat Daniel Vosseler intentarà concórrer a les pròximes eleccions municipals amb el convenciment d’erigir-se en la formació més votada. Confia aconseguir el vot de gairebé 160.000 barcelonins, una xifra que a ulls de la majoria podria semblar excessivament optimista, però que el partit defensa com a perfectament plausible. Davant aquesta previsió electoral és inevitable fer-se una pregunta: com s’ho farà una llista sense afiliació a cap formació política per guanyar les eleccions a Barcelona?

La particular recepta de l’èxit amb la qual pretenen fer-se un lloc al consistori és la feina al carrer. La impossibilitat de participar en debats per la seva naturalesa de llista cívica ha fet del treball sobre el terreny una estratègia imprescindible per donar a conèixer el projecte de la formació al gran públic. De fet, més enllà de la característica animadversió respecte a les polítiques de l’alcaldessa Ada Colau i dels comuns, Barcelona Ets Tu es presenta com un partit d’autònoms, petits empresaris i jubilats disposats a canviar les regles del joc que regeixen la política actual, un discurs que pretén situar els barcelonins i la ciutat al centre del debat.

Presentació de Barcelona ets tu a Montjuïc / JAG
Acte de presentació de Barcelona Ets Tu el passat passat 19 de setembre a Montjuïc / JAG

Discurs anti-okupació i canvi de model polític

Aquest treball de camp els ha permès ampliar el nombre d’afiliats fins a les prop de 1.200 persones, una xifra sorprenentment elevada que encara està força lluny dels 2.000 militants que la formació es marca com a objectiu a assolir abans de les eleccions municipals del maig del 2023. Entre les línies mestres que marquen el decàleg del partit destaca sobretot un contundent discurs anti-okupació i de tolerància zero amb el delinqüent reincident, un punt espinós que habitualment relacionen amb la immigració descontrolada i pel qual proposen l’expulsió dels criminals estrangers que delinqueixin a la ciutat.

També són especialment rellevants la seva aposta per un model turístic de més “qualitat”, la voluntat de tornar a incentivar la construcció d’habitatges a la ciutat i un canvi de concepte pel que fa al model urbanístic i de mobilitat impulsat pels comuns i que té com a gran bandera el projecte de les superilles.

Un líder forjat a Gràcia amb ganes de reivindicar-se

Vosseler no és només la cara visible de Barcelona Ets Tu, sinó que també és en certa manera l’alma mater del projecte. Aquest advocat nascut l’any 1973 i amb més de 25 anys d’experiència en el sector va deixar el seu despatx a la Rambla de Catalunya i la cinquantena de treballadors que té en plantilla a un costat per dedicar-se exclusivament a la seva faceta més política. La seva història, però, es remunta a la Vila de Gràcia, el barri on va créixer i on va muntar el seu primer despatx en un petit local de quatre metres per quatre metres.

L’ascens mediàtic de la seva figura el marca la participació en casos pioners com la primera demanda per assetjament immobiliari i té un dels grans punts àlgids ara fa cinc anys, quan va provar de concórrer a les eleccions al consistori barceloní del 2019 amb Barcelona com tu, una formació de professionals i tecnòcrates sense una ideologia marcada i amb un missatge també clarament ‘anticolau’. El periple d’aquesta llista va acabar abans d’hora perquè finalment no van obtenir les 8.000 signatures que es demanen per poder presentar-se als comicis. Això sí, es van quedar a les portes d’aconseguir-ho, ja que van aconseguir 7.314 firmes.

Daniel Vosseler, candidat de Barcelona ets tu / Roger Albors
Daniel Vosseler, candidat de Barcelona ets tu / Roger Albors

Després de superar amb èxit fa uns mesos una leucèmia aguda amb un pronòstic molt greu, Vosseler encapçala ara un nou projecte amb Barcelona Ets Tu que beu d’aquella candidatura primigènia, però que arriba a la fase final del procés amb una estructura molt més consolidada i amb el convenciment d’haver aprés dels errors per aquest cop poder entrar a l’Ajuntament i, si es compleix la previsió de vots amb la que treballen, guanyar les eleccions a la capital catalana. Sobre possibles pactes amb altres formacions, la llista cívica no descarta cap escenari i només posa una línia vermella: no pactaran amb Colau.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sas a novembre 06, 2022 | 21:27
    Sas novembre 06, 2022 | 21:27
    Un altre partit de dretes contra un partit d'esquerres. Res nou.
  2. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a novembre 07, 2022 | 08:07
    Barceloni fastiguejat. novembre 07, 2022 | 08:07
    És possible que sigui la llista més votada, però és segur què els altres s'espavilaran per a unir-se i seguir remenant les cireres.
  3. Icona del comentari de: FRAN BCN a novembre 07, 2022 | 11:04
    FRAN BCN novembre 07, 2022 | 11:04
    Qualsevol candidat que reverteixi les terapelleries de la Kolau, ja esta bé.
  4. Icona del comentari de: Raquel a novembre 08, 2022 | 02:11
    Raquel novembre 08, 2022 | 02:11
    Bcnetstu es el cambio que necesita Barcelona, SIN DUDA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa