Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llista cívica anti-Colau ‘Barcelona ets tu’ exhibeix múscul a Montjuïc

Barcelona ets tu és el nom de la nova formació política, liderada per l’advocat Daniel Vosseler, que concorrerà el 28-M a les eleccions municipals a Barcelona amb la intenció de presentar-se sense complexes com el partit “anti-Colau”. Una formació descaradament a la contra de l’actual equip de govern, però amb actitud “alegre” —diuen—, perquè justament creuen que el que fa falta a la ciutat és recuperar la “il·lusió”.

En un acte polític que ha reunit vora un miler de persones a la plaça Puig i Cadafalch de Montjuïc, al peu de les quatre columnes, els líders de l’organització han fet una crida a combatre la “bombolla” que, segons diuen, integren Comuns, PSC, ERC i Junts. Quatre partits que “tenen segrestada” la ciutadania.

Barcelona ets tu es presenta com una formació d’autònoms, funcionaris i jubilats amb capacitat de gestió, que es proposa substituir uns partits que es dediquen a col·locar els seus a l’administració, el que han anomenat com “l’autoocupació”. Un repartiment de càrrecs que relega els interessos de la ciutadania a un segon pla. “Són els mateixos, hem de trencar les cadenes”, sostenen.

“Avui la política a Barcelona ha fracassat, la política ja no resol els problemes de la gent, per això hem creat aquesta eina, que torni a il·lusionar, perquè la il·lusió és la veritable benzina de la nostra ciutat”, ha subratllat el candidat de la formació des de dalt de l’escenari.

Delinqüència, okupació, neteja i habitatge: els temes d’interès del nou partit

En el seu discurs, Vosseler ha esbossat les idees que té sobre la ciutat. Ha posat èmfasi especial en al delinqüència: “El 2019 hi va haver 200.000 actes delictius, és com si dos camps nou plens de gom a gom haguessin patit un delicte en 12 mesos”. La formació també aixeca la bandera de l’anti-okupació. “2.500 okupacions a la ciutat, no ho podem tolerar”, ha afirmat i ha explicat que ell com advocat va portar el cas d’una mare que “va trigar dos anys a recuperar el seu pis perquè el van okupar mentre anava a l’hospital amb el seu fill”.

Barcelona ets tu, que ha combinat català i castellà en la presentació pública, no es defineix ideològicament i defensa que dins del partit hi ha persones que se senten de dretes, esquerres, independentistes i constitucionalistes. Malgrat aquesta indefinició ideològica, el líder de la formació ha relacionat delinqüència amb immigració quan parlava d’okupació: “La gent que ha vingut a fer mal no ha d’estar aquí, el partit demanarà l’expulsió d’aquesta gent, que no té espai ni cabuda a la nostra ciutat”, ha afirmat.

Vosseler promet crear un grup d’intervenció ràpida contra okupacions

En aquest àmbit Vosseler ha apuntat una proposta concreta, la creació del Grup d’Intervenció Ràpida (GIR) amb 120 agents que garantiran resoldre ocupacions en el termini de 24 o 48 hores. “Així ningú haurà d’estar dos anys esperant per recuperar casa seva”, ha afirmat.

La formació també veu greu el problema de neteja a la ciutat, per això es planteja “augmentar recursos i efectius” tant per qüestió d’imatge com de “salut pública”. “Som gent d’ordre, volem una ciutat neta, que era l’enveja de tothom”, ha assegurat Vosseler, que també ha carregat contra les polítiques d’habitatge de Colau, “les pitjors de la història de la democràcia” perquè han desincentivat la construcció d’habitatges.

Específicament ha carregat contra la Modificació de Pla General Metropolitana (MPGM) impulsada per l’Ajuntament que obliga que un 30% dels habitatges nous que els promotors construeixin o reformin integralment a la ciutat siguin de protecció pública. Vigent des del 2018, segons el grup de Vosseler és una de les raons de la manca d’opcions d’habitatge a la ciutat.

Barcelona ets tu es desmarca per complet de totes les polítiques de Colau. De fet, Vosseler ha demanat als promotors de l’Hermitage que s’esperin vuit mesos perquè ells els rebran “amb els braços oberts”. També als inversors que volien obrir un hotel Four Seasons a Barcelona. I finalment, la quarta pista de l’aeroport que segons Vosseler “no hi ha debat en aquest tema” perquè aquesta és “una infraestructura imprescindible”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a setembre 20, 2022 | 07:41
    Barceloni fastiguejat. setembre 20, 2022 | 07:41
    Molt bones intencions. Però si no s'adapten a les forces que tenen realment el poder, els faran fora .Com a tot arreu.
  2. Icona del comentari de: Ricard a setembre 20, 2022 | 09:34
    Ricard setembre 20, 2022 | 09:34
    Qui ho paga això¿

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa