Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Lenin i Stalin reapareixen al centre de Barcelona
  • CA

Els retrats de dos dels líders de la Unió Soviètica, Lenin i Iossif Stalin, han penjat durant uns instants aquest dilluns des del terrat de l’hotel Iberostar, a la plaça Catalunya de Barcelona. El Partit Marxista Leninista-Reconstrucció Comunista ha reivindicat l’acció amb què ha volgut reproduir els cartells que el PSUC va fer penjar fa 86 anys just al mateix lloc, al desaparegut Hotel Colón, durant la Guerra Civil.

La formació comunista que ha mostrat els retrats del fundador de la URSS i del dictador georgià ha explicat que els han desplegat “per commemorar la defensa republicana en la Guerra Civil espanyola i el paper que els soviètics van assumir per salvar Espanya del feixisme”, ha apuntat en un comunicat. La plaça Catalunya ha sigut l’epicentre de les protestes contra la invasió russa d’Ucraïna en les últimes setmanes.

L’organització ha afegit que amb la imatge dels dirigents soviètics ha pretès cridar a assistir a un homenatge previst per al 9 d’abril al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, en record dels voluntaris de les Brigades Internacionals que van morir durant la conflagració. A la lona que el grupuscle ha penjat es llegia el lema “En honor als caiguts per la República”.

Tot i que no eren ben bé idèntics, els retrats de Lenin i d’Stalin que el Partit Marxista Leninista-Reconstrucció Comunista ha desplegat des de la terrassa de l’hotel Iberostar tractaven d’imitar els rètols de grans dimensions que el PSUC va instal·lar a la façana de l’antic Hotel Colón el 1936. El partit va incautar l’establiment de la plaça Catalunya poc després de l’inici de la guerra i el va convertir en el seu quarter general poc després que la formació es constituís. La fesomia de l’actual edifici ha canviat força respecte el que s’alçava al centre de la ciutat durant el conflicte.

El mateix grup comunista s’ha atribuït uns cartells que han aparegut en marquesines d’autobús als voltants de la plaça Catalunya, en què també es reprodueixen les efígies de Lenin i d’Stalin. Els rètols van acompanyats amb els missatges “L’esperança del poble” i “El terror de l’enemic”. Alhora, també crida a concentrar-se en l’homenatge als brigadistes internacionals.

Més notícies
Colau, acompanyat de Gerardo Pisarello y Lucía Martín, presentant les esmenes a la llei de l'habitatge al Congrés / ACN
Colau colla Sánchez a Madrid per la llei d’habitatge: “No és acceptable”
Notícia: Colau colla Sánchez a Madrid per la llei d’habitatge: “No és acceptable”
Comparteix
Acudeix al Congrés a presentar les esmenes de Barcelona al projecte normatiu
Façana del centre que l'Ajuntament de Barcelona ha habilitat per l'atenció d'emergència dels refugiats ucraïnesos / Ajuntament de Barcelona
Barcelona crea un nou equipament per als refugiats ucraïnesos
Notícia: Barcelona crea un nou equipament per als refugiats ucraïnesos
Comparteix
Oferirà allotjament, menjar, roba i targetes moneder per a 80 persones, mentre l'Estat regularitza la seva situació
Un tràiler entra a la cooperativa TEB Sant Andreu, situada a escassos metres d'un bloc de veïns de Sant Andreu del Palomar / Jordi Play
Denúncies i amenaces: guerra total entre un bloc de veïns i una cooperativa
Notícia: Denúncies i amenaces: guerra total entre un bloc de veïns i una cooperativa
Comparteix
Un centenar de residents a Sant Andreu demana a l’Ajuntament que clausuri l’empresa pel soroll
L'Ajuntament de Barcelona canvia de nom del carrer d'Enric Bargés per Dolors Batlle i Sunyer, amb l'objectiu de fomentar un nomenclàtor 'feminista' / Ajuntament de Barcelona
De militar a mestra contra Franco: Barcelona cap al nomenclàtor “feminista”
Notícia: De militar a mestra contra Franco: Barcelona cap al nomenclàtor “feminista”
Comparteix
L'Ajuntament fa un doble anunci: un canvi de nom de carrer i un bateig d'una plaça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa