Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acampen a Barcelona per reclamar que l’OTAN intervingui a Ucraïna
  • CA

Una vintena de manifestants proucraïnesos ha fet nit aquest diumenge a plaça Catalunya, des d’on reclamen que l’OTAN intervingui per frenar la invasió russa del país atacat a l’est d’Europa. Alhora, dos dels acampats han iniciat una vaga de fam. Durant la nit, dos nois russos han increpat als acampats i la policia ha intervingut per evitar incidents, ha informat Catalunya Ràdio.

“Només bevem aigua. Si ens protegeixen, guanyarem a la dictadura“, ha dit un dels nois que s’ha declarat en vaga de fam, el Nikola, en declaracions a Cataunya Ràdio. Amb la veu trencada per l’emoció, el jove ha comentat que “no és només la guerra d’Ucraïna, sinó la guerra del món democràtic”. “El que Ucraïna està demostrant és increïble”, ha conclós.

Les tendes de campanya instal·lades a plaça Catalunya han sigut més bé poques, però les mostres de solidaritat amb Ucraïna i de rebuig contra la intervenció ordenada pel president rus Vladimir Putin creixen a la ciutat. Aquest diumenge es superaven amb escreix el miler de concentrats del dissabte a plaça Catalunya. Aquest mingdia lluïa força plena.

Igual que els últims dies, els manifestants han tornat a cridar a favor de la pau a Ucraïna i han fet palesa la seva oposició a Putin. Com ja van fer el dissabte, els assistents han baixat després per la Rambla per acabar la concentració a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

És el quart dia de protestes des que va començar l’ofensiva. En les mobilitzacions predominen els ciutadans ucraïnesos, però cada cop s’apleguen més barcelonins. També acudeixen alguns ciutadans russos i bielorrussos contraris als governs dels seus respectius estats i oposats a la intervenció militar a Ucraïna. La invasió ha fet reflotar la Plataforma Aturem la Guerra, protagonista de les multitudinàries manifestacions a Barcelona contra la invasió estatunidenca de l’Iraq el 2003. La reconstituïda organització ha convocat una concentració pel pròxim dimecres a les 18.30 hores a la plaça Catalunya, sota el lema “No a la guerra. Les vostres guerres, les nostres morts”.

Per altra banda, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha ofert assistència legal gratuïta a les persones desplaçades d’Ucraïna a la capital catalana. A través del projecte Ukranian Population Assistance, vol prestar assistència lletrada i assessorament gratuït,

En un comunicat, el Col·legi de l’Advocacia explica que el projecte també ofereix “difusió jurídica entre els ucraïnesos, ONG i organismes dedicats a l’assistència de la població desplaçada d’Ucraïna, donant a conèixer les normes internacionals de protecció internacional, de dret humanitari i Justícia Penal Internacional, perquè les víctimes puguin reclamar els seus drets”. Per últim, s’ofereixen també per a fer tot el seguiment de les accions derivades de l’assistència al projecte i de “l’efectivitat de les accions plantejades, tant de protecció internacional, com d’assistència lletrada i els elements de justícia internacional”.

Més notícies
El teatre circ Olympia de Barcelona WIKIPEDIA
Circs i parcs d’atraccions d’una Barcelona desapareguda
Notícia: Circs i parcs d’atraccions d’una Barcelona desapareguda
Comparteix
Coneix quatre icones extintes que han configurat la identitat barcelonina
La foto de l'Anis que els Mossos han facilitat per localitzar-lo / CME
Localitzat el noi desaparegut al voltant de l’Aquàrium de Barcelona
Notícia: Localitzat el noi desaparegut al voltant de l’Aquàrium de Barcelona
Comparteix
Els Mossos confirmen que l'han trobat "sa i estalvi"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa