“Ens plantem fins que Sánchez s’assegui a negociar un referèndum”: l’acampada recorda per què hi és

Un vídeo llançat pels coordinadors de la protesta posa l'accent en la reivindicació independentista

Els mètodes són els del 15-M, però això no és el 15-M, sinó la “generació 14-O”. I el 14-O s’origina contra la sentència que condemna a penes d’entre 9 i 13 anys de presó els líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem després que l’1-O centenars de ciutadans fossin apallissats pels cossos policials espanyols per impedir el referèndum sobre la independència de Catalunya.

[r:2]

Aquest és el missatge subjacent en el vídeo que han llançat aquest dissabte a la nit els coordinadors de l’acampada de la plaça Universitat, que posa l’accent en les reivindicacions independentistes o, com a mínim, relacionades amb el dret a decidir, per recordar la raó de ser de la protesta.

La  veu en off del vídeo diu: “Les joves ens plantem. Ens plantem perquè s’aturi de manera immediata els membres d’una generació que ha sortit al carrer en defensa dels seus drets i llibertats, i perquè s’investiguin i es depurin les responsabilitats corresponents tant dins dels cossos de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil com dels Mossos d’Esquadra. Ens plantem fins que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, condemni la repressió i la violència policial i s’assegui a negociar un referèndum d’autodeterminació que doni veu a la ciutadania. Ens plantem i exigim que es garanteixi l’amnistia total contra els presos i preses polítiques. Ens plantem fins que es garanteixin els drets civils i polítics que ens han estat vulnerats i posats en qüestió per la sentència del Tribunal Suprem. Ens plantem i necessitem que es garanteixi un futur digne a la nostra generació”.  

I el missatge de Telegram amb què s’ha difós el vídeo, encara deixa menys espai per al dubte: “Per la independència dels Països Catalans, vine i acampa!”, diu.

Més informació

Nou comentari