L’assemblea de l’acampada juvenil a plaça Universitat s’emmiralla explícitament amb el moviment dels indignats que fa vuit anys va omplir la plaça Catalunya. La Generació 14O recull l’esperit del 15M i en reprodueix cada cop més les fórmules d’autoorganització. A l’assemblea que pren les decisions quotidianes i polítiques es cita obertament l’experiència del 2011. 

En la reunió d’aquest divendres a la tarda, el tercer dia de protesta, un jove ha demanat la paraula per proposar que, “com es feia al 15M”, els acampats gravin continguts i els difonguin al marge dels mitjans de comunicació. A més, ha recordat que al 15M es feien “streamings” de les trobades assembleàries per als qui no podien ser-hi presencialment i ha posat sobre la taula que l’acampada juvenil també ho faci. La idea no s’ha refusat però tampoc s’implementarà de seguida.

Cada dia una assemblea centralitza els debats i la informació sobre l’acció des que comencés dimecres a les 10 hores. A les trobades cada comissió trasllada dades actualitzades de com es desenvolupa l’acampada. N’hi ha cinc: comunicació, logística, punt lila, contingut i seguretat. La part final de l’assemblea està dedicada a les intervencions del públic, que fan propostes per a l’acció. Els participants es passen un micròfon sense fils per intervenir.

Els joves acampats a plaça Universitat prenen la paraula a l'assemblea diària amb un micròfon sense fils / A.L.

Els joves acampats a plaça Universitat prenen la paraula a l’assemblea diària amb un micròfon sense fils / A.L.

A més els acampats s’han dotat d’un protocol de seguretat, que estableix què cal fer davant d’incidents com robatoris, baralles, atacs ultra o un desallotjament policial. Així, per exemple, faran sonar una alarma i es situaran junts al centre de la plaça en cas d’arribada de la unitat antidisturbis, però faran venir ells mateixos als Mossos d’Esquadra en cas que s’acostin ultres al campament.

Interpel·len a Janet Sanz i Miquel Buch

Després de l’assemblea, el canal de Telegram de l’Acampada ha interpel·lat directament a la tinenta d’alcaldia Janet Sanz i al conseller d’Interior Miquel Buch, sobre els talls de trànsit. “Les vostres coaccions no ens fan por. El jovent combatiu segueix mobilitzat i no para de créixer!”, els adverteixen. Així mateix, en el mateix missatge fan una crida “a acampar i col·lapsar plaça Universitat i tots els seus accessos”, en referència a la petició de Sanz de fer “compatible” la protesta amb la circulació pels carrers de l’entorn, sobretot la Gran Via.

Menjar i aigua de sobres

Ho anuncien per megàfon: “No acceptem més donatius de menjar”. Un cartell ho corrobora, a més. Les donacions han desbordat el rebost dels joves acampats, que constantement busquen formes de guardar tot el menjar. Un grup de joves voluntaris al magatzem parlen sobre com dividir l’espai i com afegir una altra carpa per al menjar.

Els donatius de menjar i aigua han desbordat el rebost de l'acampada / A.L.

Els donatius de menjar i aigua han desbordat el rebost de l’acampada / A.L.

“Tenim molts dolços, macarrons i fruits secs”, explica la Maria, voluntària al magatzem. Tenen menjar per dies, per no dir setmanes. I no només menjar: també els han arribat productes de primera necessitat, mantes i, fins i tot, fogons per cuinar.

Part del menjar que reben i que no poden emmagatzemar, diu la Maria, podria anar destinat a donacions benèfiques. Des de l’acampada juvenil estan pensant llocs on destinar les provisions, com per exemple el Banc dels Aliments o entitats del barri del Raval, a Ciutat Vella. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una a novembre 02, 2019 | 03:46
    Una novembre 02, 2019 | 03:46
    Malament doncs. El 15M va ser magnificat per les televisions del Zapatero perquè es parles dels indignats i no de la independència, que aleshores unia a la majoria de catalans fossin de dretes o esquerres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa