Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pinten un “Viva” sobre el retrat de Franco del mural de Blackblock

Els murals de Roc Blackblock no deixen indiferents ningú. L’artista urbà va pintar diumenge una nova versió del grafiti que va ser esborrat pels serveis municipals de neteja i aquest dilluns ja havia estat malmès. El nou mural, que a més del rei espanyol emèrit també assenyala Franco i Felip VI, ha estat vandalitzat. A sobre del dictador hi han pintat la paraula “Viva”, mentre que als monarques espanyols els han pintat una espècia d’ulleres de sol.

“Aquí el que no corre vola”, va dir l’artista aquest dilluns. “Molt significatiu a dos dies del 23F”. Blackblock assegura que aquesta mena d’atacs el “reafirmen en la lluita antifeixista”.

Roc Blackblock i una desena d’artistes urbans van tornar diumenge al parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec per fer una nova acció artística de protesta a favor de la llibertat d’expressió. Sense reproduir-lo exactament, l’artista va repintar sobre el mur on fa quinze dies va firmar un grafit a favor de la llibertat de Pablo Hasél que va ser esborrat per operaris municipals. L’Ajuntament es va disculpar posteriorment i va oferir a Blackblock cobrir els costos de tornar-lo a pintar.

L’artista ha lamentat que s’estigui “distorsionant una mica” l’objecte de la protesta col·lectiva dels artistes urbans, i ha insistit que el motiu de la seva acció és la denúncia de la “censura” i la defensa de la llibertat d’expressió. “Més enllà de la meva obra, la meva figura i el mural pintat fa quinze dies”, insistia sentint-se centre d’atenció de periodistes i vianants que s’han apropat al parc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa