Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament pagarà la restitució del mural antimonàrquic que va esborrar
  • CA

Vint-i-quatre hores després que esclatés la polèmica perquè els serveis municipals havien esborrat un mural que assenyalava el rei emèrit espanyol Joan Carles I —i que defensava precisament el dret a la llibertat d’expressió després de la condemna al raper Pablo Hasél— al Parc de les Tres Xemeneies, el mateix Ajuntament ha anunciat que s’ofereix a pagar les despeses que suposi tornar-lo a pintar. “Tot això servirà per revisars els protocols d’actuació i evitar que torni a passar”, ha expressat el regidor de Drets de Ciutadania i del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra. En les explicacions que ha donat davant d’alguns mitjans, el representant del govern d’Ada Colau, però, ha evitat aclarir encara quin va ser l’origen de la decisió que va esborrar el grafiti de l’artista Roc Blackblock. “Això ho estan analitzant els serveis de neteja. S’està parlant amb Guàrdia Urbana i serveis de districte per veure què ha fallat”, ha esmentat.

Després d‘haver reconegut els fets ahir mateix com un “error” i d’haver demanat disculpes, Serra ha assegurat avui que les converses amb l’artista han estat cordials i que el grafiter els ha traslladat la intenció d’acceptar l’oferta i pintar el mural de nou. Encara, però, no hi ha una data concreta perquè depèn de l’agenda de l’artista. En aquest sentit, però, el regidor ha concretat que seria l’erari municipal qui es faria càrrec de les despeses “si hi ha algun cost derivat d’això”.

Sobre la incògnita que es va dir que s’intentaria aclarir amb un informe, aquest matí Marc Serra ha refermat que encara s’està intentant esbrinar la causa de l’errada. Alhora, però, ha advertit: “L’objectiu no és assenyalar culpables, ja que són treballadors municipals i el que ens toca és defensar-los”. Així, no acaba de quedar clar fins a quin punt el govern municipal detallarà quina és la disfunció que ha comportat l’eliminació arbitrària d’un mural a favor de la llibertat d’expressió o quines mesures se’n desprendran. De moment, el més concret que se sap al respecte és la declaració del regidor Eloi Badia —també dels comuns—, que ahir va apuntar que els serveis de neteja havien actuat “a requeriment de la Guàrdia Urbana”.

Per la seva banda, Serra ha subratllat avui que “en el que coincidim tots és que ha d’haver-hi un protocol millor”, en referència a les pautes que s’han de seguir alhora de fer actuar els serveis de neteja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa