Colau es disculpa per “l’error” d’esborrar un mural antimonàrquic

Marc Serra assegura que l'Ajuntament de Barcelona revisarà el protocol de la brigada de neteja

El govern d’Ada Colau, en boca dels comuns, fa penitència per haver esborrat un mural antimonàrquic amb una admissió total de culpabilitat i una disculpa institucional per a l’autor. El regidor del districte de Sants-Montjuïc, on era la composició artística solidària amb el raper represaliat Pablo Hásel, ha lamentat “l’error” en declaracions als mitjans de comunicació. També ho ha fet l’alcaldessa Ada Colau amb una piulada personal.

Ambdós han assegurat que l’Ajuntament de Barcelona revisarà el protocol que aplica la brigada de neteja per evitar nous casos. “Hem fet la consulta als serveis de neteja per saber què ha fallat en el protocol i el motiu d’aquesta actuació precipitada“, ha dit Serra. Ha recordat que era “un mural artístic, emparat en la llibertat d’expressió” i ubicat en un lloc “autoritzat per poder pintar”, raons per les que “ha estat clarament un error” esborrar-lo.

El regidor Eloi Badia havia donat a entendre en una piulada que la decisió havia sorgit de la Guàrdia Urbana, àrea que dirigeix Albert Batlle (PSC). Serra, en canvi, ha reiterat la inexistència de cap ordre o validació política rere l’esborrat però alhora ha evitat presentar la situació com una discrepància entre els dos socis del bipartit: “L’objectiu no és buscar responsables sinó millorar el protocol perquè no torni a passar”.

“Ens hem posat en contacte amb l’autor per fer-li arribar una disculpa pública en nom de la institució”, ha precisat Serra. A més s’ha ofert a “mantenir-lo informat a ell i als artistes d’art urbà” de la ciutat sobre “l’evolució” de l’informe encarregat, “amb l’objectiu que això no torni a passar mai més a Barcelona”. “Hi ha hagut algun error humà d’alguna persona o d’un protocol que no està prou afinat”, ha insistit.

Donant-li la volta a l’allau de crítiques rebudes a les xarxes, el regidor santsenc ha confiat que “aquesta lamentable polèmica serveixi almenys perquè tota la ciutadania sàpiga que hi ha un raper [Pablo Hasél] a punt d’entrar a presó només per les seves lletres”. La revisió del protocol, segons Serra, hauria de permetre de retruc “protegir als treballadors municipals” amb normes d’aplicació unívoca i senzilla. “S’intervé cada dia en desenes de murals i pintades”, ha admès Serra, pel que cal uns criteris clars per actuar “amb el màxim de proporcionalitat possible”.

Més informació

Comentaris

  Ton 09/02/2021 5:40 am
  Colau, tens més cara que espatlla. Que n'ets de falsa. Les properes eleccions municipals et votarà t'ha mare.
  ERColau franquisme Maragall del Gal 09/02/2021 7:59 am
  Un error diu la GENERALISIMA DOÑA FRANCISQUITA COLAU DE FRANCO Y SUS COMUNES.HEIL. F4anquisme I TRIPARTIT, aragones venut a la DICTADURA FRANQUISTA DE LA COLAU, quinavergonya, espanyolistes d'ERColau de F4anco y sus Maragalls de Porcioles, Loapa, Gal
  mala peça 09/02/2021 8:50 am
  la frau kolau ja pot dir missa, que ni ella es creu a si mateixa. Acceptar els vots gratuïts del manuel vals, té aquest peatges, tot i que ella de per si, ja havia perdut tots els seus principis, si és que algun dia, n'havia tingut
  Independentista 09/02/2021 9:21 am
  Quina pena!. Però ja està esborrat. Política en estat quimicament pur.
  Serafín 09/02/2021 9:39 am
  Crec que no ha estat un error, més bé una reculada de la Colau.
  Llibertat per als presoners polítics i retorn dels exiliats 09/02/2021 10:34 am
  Solidaritat amb els encausats de Tarragona i amb les més de dues mil víctimes de la causa lawfare general desfermada des de l'estat espanyol.
  Gatvell 09/02/2021 11:21 am
  Si ha estat un error, hi ha un responsable. Si es funcionari, expedient i sanció si s'ha extralimitat. Si es un polític, destitució. I si hi ha un protocol o reglament que permet a un policia dir si un graffiti es pot veure o s'ha de d'esborrar cal canviar-lo urgentment. I transparència. Colau no ha netejat la GU de fatxes i pràctiques abusives com prometia.
  El sermó de la muntanya de Colau 09/02/2021 11:59 am
  No cola la Colau i la seva disculpa. Ja coneixem el seu tarannà de camuflatge.
  La GU de BCN son de VOX 09/02/2021 12:35 pm
  Si ha sigut un error, tornel a pintar, no som tontos, sabem qua a la GU teniu mes votans de Vox que socis te el teu partit
  uno que vive en Tabarnia 09/02/2021 12:50 pm
  barcelonins, teniu el que os merexe-ho
  Comun's,crostadrégimen78 09/02/2021 1:29 pm
  I què pensàveu que els vots d xenòfob Valls són gratuïts? Colau és Belén Esteban de la política; por su sueldo MA-TA.
  Ricard 09/02/2021 1:36 pm
  Amb Colau sempre passa el mateix. Amb ella tot és ambigu. O Colau té el coratge i va de cara defensant Hassel, fent una declaració pública a favor de la llibertat d'expressió, o millor dit contra que algú vagi a la presó per una canço (encara que la cançoneta sigui repugnant) i fa tapar les pintades il-legals del carrer, o deixa fer les pintades tal qual i calla. La segona opció per a mi és totalment indignant, per covardia i deixar fer als incívics. I aquesta darrera és la que ha escollit Colau.
  fat boy 09/02/2021 4:28 pm
  Ha, ha. Vol que sembli un accident...
  Jota Kuenc 10/02/2021 6:56 am
  El que es un veritable error es veure i permetre que les nostres ciutats s'omplin de merda de pintades per arreu. Aquest encara es podía considerar un mural artistic, malgrat els textes el desmerexíen. Si ademés estava en lloc permés, doble error. Que els serveis de neteja es dediquin a netejar la quantitat de merda grafitera que hi ha per la ciutat, ara que deuen estar més tranquils.

Nou comentari