Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neus Munté, nova líder de Junts a Barcelona, després de l’adeu d’Artadi
  • CA

Junts per Catalunya a Barcelona es reorganitza després de l’adeu d’Elsa Artadi per motius personals de la política institucional. Neus Munté serà la nova presidenta del partit a la capital catalana. De fet, ha sigut ella mateixa la que ha fet l’anuncia, en la primera roda de premsa sense Artadi. Jordi Martí Galbis i Francina Vila es mantenen com a portaveu i portaveu adjunta, com ja ho eren abans; Ferran Mascarell assumeix la coordinació de les relacions amb el Govern de Catalunya i els grups de Junts al Parlament i a Madrid; i el nou regidor, Joan Rodríguez, assumeix l’adscripció a l’Eixample i Ciutat Vella i la coordinació amb el partit a Barcelona i amb la direcció nacional, tal com ha explicat el partit.

“L’Elsa és una persona extraordinària amb una infinita capacitat de treball, que deixa el llistó molt amunt, no només en la política barcelonina sinó també a nivell nacional. Confiem que es recuperi aviat”, ha dit Munté, que ha destacat que “tot i el buit que ens ha deixat l’Elsa el grup municipal de Junts és un equip compacte i determinat en el projecte del canvi”.

Joan Rodríguez, nou regidor

Munté ha explicat que la nova organització del grup s’ha fet efectiva a partir de l’acord establert divendres de la setmana passada sobre la persona que serà el nou regidor a l’Ajuntament en substitució de l’Elsa Artadi. Per l’ordre de la candidatura de Junts en les passades eleccions, a qui corresponia entrar era a la Pilar Calvo, però de comú acord amb ella, el grup municipal, també el partit i el grup de Junts a Madrid, es va concloure que ara el millor pel projecte és que continuï fent la feina que fa com a diputada al Congrés de Diputats “en la defensa dels interessos de Barcelona i Catalunya i treballant colze amb colze en el projecte de canvi per la capital catalana”.

El nou regidor de Junts a Barcelona és, per tant, Joan Rodríguez i Portell, candidat número 9 a la llista de Junts a Barcelona, que ja ha estat durant tot el mandat el coordinador del grup municipal, per la qual cosa té, diu el partit a través d’un comunicat, “un absolut coneixement de la feina que hi fem de manera totalment transversal”. A més, destaquen que també és el coordinador de la Federació de Barcelona ciutat del partit, de Junts per Catalunya a Barcelona. “En Joan és una incorporació natural; diríem que si el grup municipal el veiéssim com un tren en marxa, s’incorpora ara a la locomotora una persona que ve de la sala de màquines”, ha explicat Munté, que ha donat la benvinguda al nou regidor.

Artadi, encara regidora

Per qüestions administratives i a efectes de l’Ajuntament, Artadi és encara regidora. Ho serà fins al Consell Plenari d’aquest mes de maig. Serà a patir de aleshores que es farà efectiva l’entrada de Joan Rodríguez, com a regidor.

Pel que fa a les adscripcions territorials, Joan Rodríguez serà el regidor adscrit de Junts a l’Eixample i Ciutat Vella, en substitució de l’Elsa Artadi. I també es fan alguns petits canvis en les assignacions sectorials. Joan Rodríguez s’incorpora a les Comissions de Drets Socials, Cultura i Esports i a la d’Economia i Hisenda. En Ferran Mascarell es manté a Economia, però canvia Drets Socials i Cultura per la de Presidència.

Més notícies
Jordi Martí, portaveu de Junts per Catalunya a l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / David Zorrakino (Europa Press)
Junts vol un ple extraordinari per l’espionatge a la negociació de govern
Notícia: Junts vol un ple extraordinari per l’espionatge a la negociació de govern
Comparteix
"Afecta greument a la credibilitat de tot el sistema", denuncia Jordi Martí, portaveu dels 'juntaires'
El grup municipal de JxCAT a Barcelona, després de la marxa d'Artadi
Joan Rodríguez, nou regidor de Junts en substitució d’Elsa Artadi
Notícia: Joan Rodríguez, nou regidor de Junts en substitució d’Elsa Artadi
Comparteix
Accedeix per la renúncia de Pilar Calvo a entrar a l'Ajuntament, mentre queda pendent resoldre qui serà l'alcaldable
Trias ha estat entrevistat al programa Café d'idees / ACN
Xavier Trias s’autodescarta com a alcaldable: “Estic jubilat”
Notícia: Xavier Trias s’autodescarta com a alcaldable: “Estic jubilat”
Comparteix
L'exalcalde de Barcelona no vol ser el relleu d'Elsa Artadi però assenyala a Jordi Martí i Neus Munté
Ernest Maragall, líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i alcaldable pel partit republicà a les pròximes eleccions municipals de la capital catalana / Jordi Borràs
Maragall obvia els comuns i diu que l’alcaldia serà entre ERC o PSC
Notícia: Maragall obvia els comuns i diu que l’alcaldia serà entre ERC o PSC
Comparteix
L'alcaldable republicà dona per "esgotat" el projecte de Colau i afirma que els socialistes defensen el "creixement al preu que sigui"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa a maig 16, 2022 | 16:36
    Rosa maig 16, 2022 | 16:36
    Quina merda de canvi és aquest?. La Munté no és aquella que va plegar del govern de JxS abans de l'Octubre de 2017 perquè li feia por la independència?. Els polítics sou una colla de xoriços aprofitats!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa