Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Joan Rodríguez, nou regidor de Junts en substitució d’Elsa Artadi
  • CA

El coordinador de la federació de Barcelona de Junts per Catalunya, Joan Rodríguez, serà el nou regidor de la formació independentista a l’Ajuntament després de la renúncia d’Elsa Artadi a continuar al consistori i encapçalar la llista del partit en les eleccions municipals de 2023. Rodríguez va ser el número nou de la llista de Junts en els comicis de 2015 i passa a ocupar una plaça en el grup municipal després que qui va ser número vuit de la candidatura, la diputada al Congrés Pilar Calvo, hagi renunciat a cobrir la vacant que Artadi deixa.

“Començo una nova etapa al servei de la ciutat en la que seguirem treballant colze a colze per fer realitat el canvi que Barcelona necessita”, ha expressat Rodríguez en un apunt a Twitter. Alhora, el pròxim regidor de Junts ha expressar agraïment a Calvo per haver-li deixat pas per ocupar la vacant al grup municipal.

Per la seva banda, la diputada ha manifestat que ha decidit seguir al Congrés “defensant el país a camp contrari”. En tot cas, Calvo s’ha compromès a “seguir treballant” per Barcelona i, alhora, ha desitjat sort a Rodríguez en l’etapa que estrenarà aviat com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona.

Encara sense alcaldable

El pròxim nomenament de Rodríguez com a regidor de Junts resol tan sols una de les incògnites obertes arran de la sobtada renúncia d’Artadi a seguir liderant el grup municipal i ser la cap de cartell per disputar l’Alcaldia d’aquí a un any. Al partit li queda pendent triar un candidat alternatiu que substituexi Artadi en la pròxima cursa electoral.

La renúncia de la dirigent per desgast personal ha disparat les especulacions els últims dies sobre qui l’acabarà substituint. Travesses al marge, la direcció del partit ha posposat la cerca d’un alcaldable fins a l’estiu. L’encara secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha admès que el relleu d’Artadi serà un repte important per a la pròxima direcció del partit, que ha de sorgir del congrés que la formació celebrarà el mes que ve.

Sànchez ha pautat un full de ruta que passa per deixar en mans de la pròxima direcció l’elecció d’un possible candidat que, en tot cas, haurà de sotmetre’s a un procés de primàries per ser ratificat com a alcaldable. Artadi també va recollir avals per a unes eleccions internes, que no van arribar a celebrar-se perquè no es va postular cap rival que li disputés el número u de la llista.

Més notícies
Saló d'Escultures del palauet Albéniz / Wikimedia - Jordiferrer
L’ús reial del Palau Albéniz polaritza l’Ajuntament de Barcelona
Notícia: L’ús reial del Palau Albéniz polaritza l’Ajuntament de Barcelona
Comparteix
Junts presentarà una pregunta al govern sobre el futur i el cost de l'immoble de Montjuïc
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte institucional / ACN
Els comuns voten aquest dissabte perquè Colau opti a un tercer mandat
Notícia: Els comuns voten aquest dissabte perquè Colau opti a un tercer mandat
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona ha de decidir aquests maig si fa el pas definitiu i aposta per la reelecció
Trias ha estat entrevistat al programa Café d'idees / ACN
Xavier Trias s’autodescarta com a alcaldable: “Estic jubilat”
Notícia: Xavier Trias s’autodescarta com a alcaldable: “Estic jubilat”
Comparteix
L'exalcalde de Barcelona no vol ser el relleu d'Elsa Artadi però assenyala a Jordi Martí i Neus Munté
Ernest Maragall, líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i alcaldable pel partit republicà a les pròximes eleccions municipals de la capital catalana / Jordi Borràs
Maragall obvia els comuns i diu que l’alcaldia serà entre ERC o PSC
Notícia: Maragall obvia els comuns i diu que l’alcaldia serà entre ERC o PSC
Comparteix
L'alcaldable republicà dona per "esgotat" el projecte de Colau i afirma que els socialistes defensen el "creixement al preu que sigui"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa