Negociacions “encallades” per la cessió estatal del Front Marítim

Janet Sanz subratlla que l'Ajuntament no vol que el govern espanyol vengui els terrenys a tercers

El govern d’Ada Colau redueix l’optimisme sobre la cessió a la ciutat del terrenys del front marítim, que avui per avui són propietat de l’Estat espanyol. Es tracta d’una àmplia zona que va de la Barceloneta fins al Besòs i on hi ha negocis com restaurants i discoteques amb concessions d’època olímpica que han caducat. L’Estat tindria, ara per ara, més intenció de subhastar l’espai que d’entregar-lo al consistori. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha reconegut a l’oposició que les negociacions Estat-Ajuntament no avancen: “Porten un temps encallades, és així”

Preguntada per Cs, Sanz ha assumit que “no és fàcil ni àgil” pactar cap transmissió de patrimoni entre administracions, encara que hi governin els mateixos partits. La discussió amb l’administració central pivota al voltant de dos elements: el reclam veïnal d’un canvi d’usos, en especial pel que fa a les discoteques sota les Torres Maphre; i els drets adquirits pels empresaris, que voldrien una compra preferent de l’espai que ja ocupen. Els terrenys en qüestió, situats entre la sorra i el passeig marítim, estan ara qualificats de vial.

“El que està clar és que no volem que l’Estat ho vengui a tercers”, ha asseverat Sanz. “Si l’Estat ho conserva, haurà de treure-ho a concurs i els actuals contractes també finalitzaran”, ha contraposat. La tinenta ha seguit defensant que “no té sentit que aquesta part de la ciutat no estigui dins de la governança” municipal i no perd l’esperança que les converses “arribin a bon port”, tot i que admet que la pandèmia encara ha complicat més la negociació. 

En paral·lel, ha dit, el consistori treballa en “aconseguir uns acords previs” d’abast molt més reduït però “també importants”. Es tractaria de la cessió del solar que ocupa el pavelló municipal de la Mar Bella i dels xiringuitos que hi ha sobre el passeig marítim. “No és poca cosa però evidentment no només ens hem de quedar aquí”, ha sostingut Sanz. El regidor Celestino Corbacho ha celebrat les explicacions amb “menys entusiasme” de Sanz, que ha interpretat com “un bany de realitat”. Així, ha demanat al govern “menys publicitat i propaganda” sobre aquesta cessió, que preveu molt complicada.

Més informació

Nou comentari