Maragall acusa Colau de “feblesa institucional” davant el govern espanyol

ERC demana a l'Estat que no subhasti els locals nocturns del front marítim de Barcelona

ERC demanarà a l’Estat que no subhasti els locals nocturns de la Barceloneta i la Vila Olímpica. Ho farà presentant una iniciativa tant a l’Ajuntament de Barcelona com al Congrés dels Diputats, després que la setmana passada es comuniqués la intenció de subhastar els restaurants i locals d’oci nocturn del front marítim. El líder republicà al consistori, Ernest Maragall, ha denunciat amb els veïns la decisió del ministeri d’Hisenda. “L’oci nocturn ja ha tingut el seu període d’aprofitament, ara li toca al coneixement, a la innovació, al mar”, ha lamentant que el govern d’Ada Colau “es rendeixi i mostri feblesa institucional”. “Barcelona no es pot subhastar per veure qui et dona més per uns quants locals”, ha conclòs.

Segons Maragall, el “silenci” del govern municipal davant la decisió de l’Estat és “sospitós”, per això espera que Colau i Jaume Collboni acompanyin ERC per fer front comú i aconseguir que Madrid faci marxa enrere. El republicà ha argumentat que en joc no hi ha només “uns drets legítims de la ciutadania” sinó “una qüestió de fons” de com s’entén la ciutat de Barcelona.

Maragall ha fet aquestes declaracions al costat dels veïns. Jordi Giró, president de l’AAVV Vila Olímpica ha apuntat que si finalment hi ha un acord de subhasta serà un “greuge important”. “No podem acceptar-ho”, ha defensat criticant que es deixi la “responsabilitat” als veïns i s’aposti per un model d’oci “vergonyós, barroer i concentrat”. Al seu torn, el vicepresident de l’AAVV de la Barceloneta, Manel Martínez, ha remarcat que els veïns estan “convivint amb la delinqüència, el no dret al descans i la brutícia”.

Subhasta abans de final d’any

La intenció de l’Estat és tenir-ho subhastat i adjudicat abans d’acabar l’any. L’Ajuntament volia una cessió per ubicar-hi altres usos i per això ara intentarà convèncer el Ministeri d’Hisenda perquè tiri enrere aquesta decisió, i si no ho fa, estudiarà totes les vies jurídiques possibles. En els locals d’oci nocturn i els restaurants que per ara sortiran a subhasta el consistori volia instal·lar, entre altres, l’ampliació del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Més informació

Nou comentari