Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mascarell reclama una candidatura unitària en un acte amb Trias a primera fila

Ferran Mascarell continua treballant en la seva candidatura per a l’alcaldia de Barcelona però encara no tira la tovallola respecte de la llista unitària del sobiranisme que ja fa un any que reclama públicament. Ho ha deixat clar aquest dilluns al vespre en l’acte BCN, far global, en què ha presentat el seu projecte de ciutat al teatre del CCCB.

“A l’abril, en un acte a l’Ateneu, vaig dir que darrere del govern fort sobiranista que necessita la ciutat només hi podia haver la unitat. Bé, doncs he parlat amb gairebé tothom i els resultats no són bons, hi prevalen massa coses, interessos de les cúpules dels partits”, ha deixat anar amb Xavier Trias, exalcalde i encara president del grup municipal del PDECat a l’Ajuntament . Trias és també l’home del qual era mà dreta Joaquim Forn, candidat actualment i que manté converses amb Mascarell.

Amb aquest escenari i aquests actors, Mascarell ha afegit que “encara queden dies” i que “fins l’últim dia” ell intentarà que la unitat es produeixi. “Demano un acte d’última responsabilitat perquè Barcelona tingui una gran candidatura sobiranista que doni un govern fort a la ciutat perquè el necessita”, ha argumentat. “Hi ha gent que jo ha tancat molt les portes a aquesta idea, però n’hi ha d’altra amb qui encara és possible trobar la fórmula”, ha rematat, en referències implícites a ERC i Junts per Catalunya respectivament.

Feta aquesta introducció, Mascarell ha desgranat el seu argumentari i ha presentat el seu projecte. “Una ciutat necessita un projecte propi i el suport de l’Estat, i Barcelona no té el suport de l’Estat, per tant necessita molt més el projecte propi. Madrid no tira perquè tingui un projecte propi, sinó perquè l’Estat té un projecte per a Madrid. L’Estat ha decidit fer de Madrid una gran capital mundial”, ha advertit. 

Per aconseguir rellançar la ciutat, ha dit, cal seguir “quatre ideals” els pròxims anys: “Democràcia, justícia social, prosperitat i benestar”. Per construir això “cal que una bona part de la ciutat en sigui partícip”, i ha fet pujar a l’escenari persones de diversos sectors de la ciutat i de diversos barris, que li han plantejat reptes en els seus àmbits respectius.

Un dels que han generat més impacte a la sala ha sigut Ousman Umar, un ex-MENA –menor estranger no acompanyat– de Ghana que va arribar a Barcelona amb 17 anys i sense res i ara ha acabat un màster d’Esade i té una ONG perquè els nens del seu país es puguin educar i no necessitin ni vulguin fugir-ne. Tot i així, és conscient que l’arribada de MENAS continuarà creixent. “Ferran, què farà per ajudar a integrar-los, especialment els que no han tingut la sort que he tingut jo, tot i que els primers tres mesos vivia al carrer i només menjava el pa sec que a gent llençava”, li ha preguntat. I ha arrencat un gran aplaudiment.

 

Ousman Umar, nascut a Ghana, parlant en l'acte 'BCN, far global' de Ferran Mascarell / S.B.

Ousman Umar, nascut a Ghana, parlant en l’acte ‘BCN, far global’ de Ferran Mascarell / S.B. 

També han intervingut representants del comerç, l’expert en habitatge Eduard Rodríguez, la directora general de Protecció Civil i amb anys d’experiència en educació social, Isabel Ferrer, i el metge i investigador científic Josep Maria Llovet i d’altres, de l’Hospital Clínic i el projecte Icrea. Núria Paricio, de l’entitat de comerciants Barcelona Oberta, li ha reclamat que “torni la interlocució amb l’Ajuntament, com en la Barcelona de l’alcalde Trias i de l’alcalde Hereu”, i ha demanat que es creï un consorci públic-privat de promoció del comerç. “Núria, recullo la teva petició i m’hi comprometo”, ha respost Mascarell.

Més notícies

Mascarell: “La meva candidatura va endavant i només s’unirà a Forn si fem una llista transversal”

Notícia: Mascarell: “La meva candidatura va endavant i només s’unirà a Forn si fem una llista transversal”
Comparteix
Els dos exconsellers es van reunir ahir a la presó de Lledoners i les converses continuen
Notícia: Mascarell: “La meva candidatura va endavant i només s’unirà a Forn si fem una llista transversal” - Mobile

Mascarell sobre la llista del PDECat liderada per Forn: “No tinc intenció de renunciar”

Notícia: Mascarell sobre la llista del PDECat liderada per Forn: “No tinc intenció de renunciar”
Comparteix
“A Barcelona no li convenen ni llistes de partits ni quotes”, assegura l'exconseller, que manté el seu "projecte de ciutat" i de "candidatura independent”
Notícia: Mascarell sobre la llista del PDECat liderada per Forn: “No tinc intenció de renunciar” - Mobile

Mascarell: “L’alcalde de Barcelona no pot ser ambigu amb la idea d’Estat”

Notícia: Mascarell: “L’alcalde de Barcelona no pot ser ambigu amb la idea d’Estat”
Comparteix
L'exregidor i exconseller defensa que encara s'és a temps de crear una candidatura sobiranista àmplia i assegura que la ciutat necessitat un Estat propi que li faci costat
Notícia: Mascarell: “L’alcalde de Barcelona no pot ser ambigu amb la idea d’Estat” - Mobile

Mascarell: “Les municipals tindran caràcter de referèndum a Barcelona”

Notícia: Mascarell: “Les municipals tindran caràcter de referèndum a Barcelona”
Comparteix
L'exconseller i exregidor anuncia que es presenta a l'alcaldia de Barcelona com a independent
Notícia: Mascarell: “Les municipals tindran caràcter de referèndum a Barcelona” - Mobile

Ferran Mascarell anuncia la seva candidatura a alcalde

Notícia: Ferran Mascarell anuncia la seva candidatura a alcalde
Comparteix
L'actual delegat del govern a Madrid manté la incògnita de sota quines sigles ho farà
Notícia: Ferran Mascarell anuncia la seva candidatura a alcalde - Mobile

Mascarell: “Si haig de ser candidat ho seré, però la intenció és una candidatura unitària”

Notícia: Mascarell: “Si haig de ser candidat ho seré, però la intenció és una candidatura unitària”
Comparteix
El delegat del Govern a Madrid diu al Tot Barcelona que manté converses per impulsar una marca electoral sobitanista àmplia
Notícia: Mascarell: “Si haig de ser candidat ho seré, però la intenció és una candidatura unitària” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa