Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mascarell: “Les municipals tindran caràcter de referèndum a Barcelona”
  • CA

Les properes eleccions municipals tindran caràcter de referèndum, de referèndum sobre el model de ciutat i sobre el model de país. Ja ha passat altres vegades, no cal anar fins a l’any 1931, el 1979 també va passar, perquè les eleccions municipals recull el pensament de la gent”. Així veu la convocatòria del 26 de maig Ferran Mascarell, que aquest dilluns ha anunciat la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona, de la qual no ha volgut avançar cap altre nom. 

Tot i que es presenta com a independent i “per guanyar i ser alcalde”, assegura que continua treballant per una candidatura unitària del sobiranisme. “Una ciutat amb grups de 7 o 8 regidors és una ciutat que pacta un mínim denominador comú, i això són deu anys de tramvia. Jo he estat en ajuntaments amb bona majoria, i s’han fet coses, s’ha transformat la ciutat. Si seguim amb el minifundisme la ciutat patirà, i necessita un canvi”.

Ha assegurat que fa “un any” que treballa per la unitat. “No és que hi hagi hagut grans discrepàncies, el que hi hagut inacció”, ha dit. I emplaça tothom: “ERC, el PDECat i tothom”. I proposa no caure en el “parany d’un debat només entre el populisme i el sobiranisme”. “Sobiranisme sí, però per canviar la ciutat”, ha matisat.

“Darrere de l’alcaldia de Barcelona hi ha la possibilitat de fer un salt a Catalunya, la possibilitat de remuntar i de guanyar”, ha dit. Creu que aquestes eleccions “han de ser un accelerador del projecte republicà i han d’aturar el populisme”, ha dit en referència a Vox. I ha advertit: “S’estan preparant candidatures d’estat per a Catalunya i especialment per a Barcelona, que és l’altre gran objectiu després d’Andalusia”. En aquestes referències també s’hi inclou la candidatura de Manuel Valls, de la qual ha dit que “agrada molt a Madrid”.

[r:4]

El que planteja Mascarell com a objectiu és una Barcelona “líder en justícia social i benestar, capaç de liderar el país independent que molts volem”. “De tota manera, a tots ens convé una ciutat líder, una ciutat far, en benestar, prosperitat, llibertat i justícia social”, ha afegit.

Mascarell ha assegurat que es presenta com a independent, tot i que ha recordat que dona suport a la Crida de Carles Puigdemont, malgrat que ha subratllat que la seva candidatura “no és un projecte de la Crida”, que no es presenta a les eleccions. “Jo només soc el candidat de mi mateix i dels amics que em donen suport”, ha dit.  Tot i anunciar la seva candidatura personal, ha insistit que no ha de ser un projecte de “cares” sinó de “gent”. 

Barcelona, capital de Catalunya

Pel que fa al projecte de ciutat, ha concretat que Barcelona ha de ser “ciutat capital de Catalunya”, que és “un país metropolità”. I ha recordat que un dels problemes de la ciutat és el mal finançament del país. “Us imagineu una Barcelona amb el finançament adequat, amb el corredor mediterrani acabat?”, ha preguntat. “Catalunya necessita un estat, i Barcelona necessita un estat que la tracti com a capital, no com a segona ciutat. Des de Madrid la veuen com una ‘finca’ que administren des de lluny”, ha alertat.

Des de l’altre punt de vista, també ha subratllat que “Barcelona no pot mirar-se només ella mateixa, ha de mirar cap a la resta del país”.

“Sense habitatge no hi ha benestar, sense mobilitat ben organitzada no hi ha benestar, sense seguretat no hi ha benestar. No pot ser que els barcelonins s’hagin de deixar el 70% del sou per pagar-se l’habitatge“, ha puntualitzat per reivindicar “un nou concepte de benestar”.

Madrid, projecte de l’estat

També ha advertit que “Barcelona no té projecte” i Madrid sí que el té: “No és el projecte de l’alcaldessa de Madrid, sinó de l’Estat, que no té un projecte per a Espanya sinó per a Madrid”.

Entre els noms que donen suport a la candidatura de Mascarell hi ha el de l’historiador Agustí Colomines, que ha participat en l’acte de presentació de la candidatura, que s’ha fet al restaurant Semproniana, d’Ada Parellada. Colomines, molt proper a Puigdemont, ha pres la paraula per explicitar el seu suport a la candidatura. Entre els assistents a l’acte –”una presentació amb amics” i roda de premsa alhora– hi havia també el diputat de Junts per Catalunya Pep Riera.

En tot cas, ha advertit que “no hi ha cap lobbie” darrere de la seva proposta i que es finançarà “amb el suport de les persones”. I ha posat l’exemple de la candidatura de Bernie Sanders, “ara que està de moda citar-lo”, ha dit en referència a la trobada que hi ha mantingut Ada Colau. Segons Mascarell, el projecte de Sanders a les primàries del Partit Demòcrata dels EUA –que no va guanyar– es va pagar “amb 27 dòlars de cadascun dels americans que li van donar suport”.

 

 

Més notícies
Nogueras, a Mascarell: “L’alcaldia de Barcelona no és un projecte personal”
Notícia: Nogueras, a Mascarell: “L’alcaldia de Barcelona no és un projecte personal”
Comparteix
Míriam Nogueras ha avisat que l'alcaldia de Barcelona no ha de ser un "projecte personal" sinó de "país"
Ferran Mascarell anuncia la seva candidatura a alcalde
Notícia: Ferran Mascarell anuncia la seva candidatura a alcalde
Comparteix
L'actual delegat del govern a Madrid manté la incògnita de sota quines sigles ho farà
Ferran Mascarell entra en campanya
Notícia: Ferran Mascarell entra en campanya
Comparteix
El delegat del Govern a Madrid i impulsor de la Crida publica diversos vídeos a Twitter i parla d'un "projecte renovat" per Barcelona
Vox prepara el desembarcament a Barcelona
Notícia: Vox prepara el desembarcament a Barcelona
Comparteix
L’advocat contra el procés Javier Ortega, sobre la seva candidatura: "És molt aventurat"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: molt bé! a desembre 03, 2018 | 18:24
    molt bé! desembre 03, 2018 | 18:24
    Ferran, crec que ets la opció que ara necesita Barcelona.... sempre has demostrat grans qualitats personals i polítiques…. gràcies per presentar-te!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa