Maragall vol exigir la llibertat dels presos amb Colau el dia que acaba el judici

Demana una "fórmula d'unitat" aquest dimecres, últim dia del judici al Suprem

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha sol·licitat una “fórmula d’unitat” amb els comuns d’Ada Colau per exigir conjuntament l’alliberament dels presos polítics aquest dimecres, el dia que acaba el judici al Suprem. Maragall ha desitjat a la sortida de Soto del Real, on ha visitat Junqueras, Romeva i Cuixart, que les dues formacions puguin “compartir” i “plasmar” un compromís d’acció que es podria traslladar a un futur acord de govern entre comuns i republicans. 

L’opció del govern entre Colau i Maragall és una opció “imbatible”, en paraules del regidor electe d’ERC. Per Maragall, el tàndem amb els comuns és la millor forma de superar “blocs”, i ha dit que, segons creu, l’acord entre PSC, comuns i Valls per investir l’alcaldessa en funcions aquest dissabte no està tancat. El candidat republicà ha declarat a la sortida de la presó madrilenya que l’entesa entre ell i Colau pot acabar amb el “frontisme”.

Sobre la trobada amb els presos polítics, ha destacat les paraules que ha compartit amb Jordi Cuixart. Amb ell, ha detallat, ha coincidit en la necessitat de formar un govern a Barcelona que lluiti per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. “Un govern que s’impliqui en el camí institucional per aconseguir el referèndum”, ha afegit. 

Sobre la perspectiva que té de cara al ple d’investidura de dissabte, al qual Colau es presentarà per revalidar l’alcaldia, ha estat preguntat si es veu com a alcalde. Maragall ha contestat que s’hi veu perquè la seva és l’opció que han escollit els barcelonins. 

Més informació

Comentaris

    Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT FA 4 ANYS LA VARO FER ALCALDESSA COSA NO DEBISTEIS HACER E.R.C. LA BARO BEN CAGAR 10/06/2019 9:27 pm
    ERNEST MARAGALL ,Fes lo que volguis fer ti enn LLibertat ,. ARA No volguis obligar a altres persones algu que NO VOLEN FER .Ja que ADA COLAU No esta pas obligada FER LO QUE ALTRES LI DEMANIN quina OBSEEUÍ TENEN ALGUNS AMB ADA COLAU .Tontos varo ser fa 4 anys cuan la varo ajudar SER ALCALDESSA E.R.C. ara no tindriu estos problemas la culpa es vostre per fer-la Alcaldessa fa 4 anys es un FET

Nou comentari