Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall: “Amb Colau vam quedar que em diria alguna cosa i no he rebut resposta”
  • CA

El candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha assegurat que encara espera “una resposta” a la seva resposta de govern bicèfal, ja que Colau no l’hi ha fet arribar. “Vam quedar que em diria alguna cosa”, afegeix, i indica que el més semblant que ha escoltat fins al moment ha estat una valoració que considera “negativa” a través de la compareixença de Colau ahir en roda de premsa. “Dos no parlen si un no vol, i nosaltres sí volem”, ha afegit, alhora que ha recordat que el seu grup “no pot ser una segona lectura mentre negocia amb el PSC”. Ho ha expressat així en una conversa amb Xavi Bundó al programa Via lliure de Rac1. 

També aquest matí s’ha publicat al diari Ara l’entrevista completa amb Maragall, després que ahir s’anunciés un avançament en què el líder d’ERC assegurava que els vots de Valls eren una hipoteca. En ella, l’alcaldable d’Esquerra aprofundeix en l’aritmètica i remarca que el fet que Colau “presenti la candidatura és legítim, però quan la presenta, a qui està demanant el vot? L’està demanant a Esquerra? No, perquè nosaltres estem presentant la nostra. L’està demanant a JxCat? No. A qui la demana doncs? La demana al PSC i a Ciutadans. La senyora Colau vol ser alcaldessa demanant els vots dels senyors de Cs i el senyor Valls, és a dir, dels que es van manifestar a la plaça Colón…”.

En aquest sentit, a l’entrevista a Rac1, Maragall ha apuntat que almenys els socialistes “accepten sense problemes” que volen “comptar amb els vots de Valls”. I respecte la posició de Jaume Collboni, que ahir va insistir en tancar un acord amb BComú abans de poder votar-los, el líder d’ERC ha assegurat que “això és l’habitual ritual del cortejo“. Tanmateix, sobre un eventual pacte entre comuns i socialistes, Ernest Maragall ha reblat a la ràdio: “Vostè s’imagina que la mateixa setmana s’acaba el judici es retirin els llaços grocs dels edificis de l’Ajuntament?”. 

A més, en una piulada aquesta tarda Twitter, ha afegit que el govern municipal “no pot ser el banc de proves del nou bloc de poder espanyol PSOE-Cs-PP (beneït pels comuns) en l’intent de cordó sanitari contra ERC”.

Sobre la relació d’Esquerra Republicana amb la formació de Collboni, tot i dir en una altra resposta que no posen “cap veto a ningú”, el guanyador de les eleccions barcelonines apunta a l’Ara que “no té sentit pensar que estem en condicions de discutir un acord de govern amb el partit que representa el govern que manté empresonat Quim Forn”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: airausu a juny 09, 2019 | 10:25
    airausu juny 09, 2019 | 10:25
    La gran fita d'E(rc): eixamplar la base dels seus regidors a BCN a costa de perdre BCN a mans dels segrestadors del 15M i els del club del 155. Als de la secta junquerista el seu amor per Ñ els ha ennubolat el cervell. És de pura lógica que si a BCN hi ha un 45% de vot indepe, la única manera de guanyar BCN és amb una llista única i no repartint-ho entre 4 llistes... DUI. ||*||
  2. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juny 09, 2019 | 12:50
    LLARENA dPENA juny 09, 2019 | 12:50
    Hipócrites. Els d'EAC (Esquerra Autonomista, antiga ERC) sou exageradamnent hipócrites. A més de fer el ridicul també ha quedat demostrat que per manar la GENE heu renunciat a la república. Porteu meesos avisant però sense dir-ho de cara: Cap linies vermelles d'en Junqueres, i lútilma, la de la consellerea d'agricultura qui va pocs dies venia a dir" oblidem-nos dels presoners i governem". Governar peró, sense dignitat?. Oblidar-nos de tot el que ha passat i del que hem fet?. Que s'ha beg
  3. Icona del comentari de: Jordi R a juny 09, 2019 | 14:25
    Jordi R juny 09, 2019 | 14:25
    En Maragall pot esperar assegut. Em sap greu, pero a veure si així ERC deixa de fer el pallús. Unitat és el que cal. Haguessin anat amb juntsxcat, primàries i cup ara BCN tindria alcalde independentista.
  4. Icona del comentari de: Tela a juny 09, 2019 | 15:00
    Tela juny 09, 2019 | 15:00
    Quan traeixes als teus, ni el teu enemic et respecta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa