Asens: “Mai hem descartat que Maragall sigui alcalde”

El tercer tinent d'alcaldia en funcions, en referència a un pacte amb Maragall o un que vingui amb el suport de Valls, diu que les seves "preferències són irrellevants"

El tercer tinent d’alcaldia en funcions, Jaume Asens, ha canviat el rumb d’unes negociacions que ja semblaven donar per fet que la única opció per a Barcelona en Comú era votar Ada Colau el dia de la investidura. “No hem tancat la porta mai” a l’alcaldia d’Ernest Maragall, ha expressat en una entrevista al Via Lliure de Rac1 presentat per Xavi Bundó. Aquesta era la seva resposta quan el periodista li ha demanat si, en el cas que es mantingui el veto entre socialistes i independentistes, la llista de Barcelona en Comú descartava, a hores d’ara, donar el seu suport a Maragall. 

Tampoc no ha blindat Colau com la única opció en un eventual pacte a tres. “No es descarta un altre alcalde, tot i que la nostra opció preferida és que sigui l’Ada perquè reflecteix més el mapa electoral que ha quedat”, ha dit en referència a la posició de frontissa entre ERC i PSC. En ser preguntat per la si preferiria un pacte amb Maragall o una alcaldia amb el suport de Manuel Valls, Asens ha assegurat que les seves “preferències són irrellevants”, al mateix temps que ha recordat que ell no forma part directa de les negociacions.

Així, sobre la idea de posar d’acord socialistes i independentistes, Asens ha reconegut que serà “difícil, però no impossible” i s’ha encomanat a un altre acord que semblava improbable i va acabar funcionant: la moció de censura a Mariano Rajoy. “Es va aconseguir en les últimes hores”, ha recordat. En aquest sentit, ha sentenciat que “en un moment inestable com l’actual pot passar qualsevol cosa”.

Cordialitat amb l’excap dels Mossos

El mateix adjectiu, “irrellevant”, que ha esmentat en relació a si se sentiria còmode amb un govern en què Albert Batlle, exdirector dels Mossos d’Esquadra i part de la llista del PSC a Barcelona, fos el màxim responsable municipal de seguretat. “Però en tot cas no tinc cap problema amb Albert Batlle, hi tinc bona relació, i no tinc una visió tan crítica de la seva gestió als Mossos com es pressuposa en la pregunta. Va fer coses bones i coses no tan bones. Però en tot cas és un gran coneixedor dels temes de seguretat”, ha apuntat.

Les respostes d’Asens arriben en un moment clau, hores després que el plenari d’activistes de Barcelona en Comú ratifiqués de manera unànime la voluntat de la direcció del partit de presentar Ada Colau a la investidura. El pla, tot i haver quedat com a segona força a les eleccions, és teixir un tripartit d’esquerres amb ERC i PSC després de ser nomenada alcaldessa, asseguren des de la formació. Així i tot, en la mateixa línia de deixar obertes diverses possibilitats pel que fa a un possible pacte entre forces d’esquerres, el també líder de Catalunya en Comú Podem al Congrés dels Diputats ha indicat que “és molt possible” que tant la coordinadora com les bases “s’hagin de tornar a pronunciar” els pròxims dies “si l’escenari canvia”.

Més informació

Comentaris

    Frau 08/06/2019 10:14 am
    Estas de conya, oi Asens?? La dona aqiesta superegocèntrica, plena de soberbia, inútil i manipuladora, es impossible que no reclami la seva poltrona.
    Haciendo un Nuet o un Elisenda 08/06/2019 9:21 pm
    Un telediario le queda a Asens antes de convertirse en tránsfuga.

Nou comentari