Les bases ratifiquen massivament la candidatura de Colau a la investidura

Llargues cues i crits d'"alcaldessa" en arribar a l'assemblea d'activistes han anticipat un aval pràcticament unànime (94,4%)

El plenari d’activistes de Barcelona en Comú ha ratificat quasi per unanimitat l’estratègia postelectoral d’Ada Colau, que té previst presentar-se en solitari a l’investidura del pròxim dia 15 de juny, ha despertat molta expectació entre les bases del partit. El recompte final serien 457 vots a favor i 27 vots en contra, és a dir, un aval del 94,4%. La gran majoria s’han emès a mà alçada i una petita part s’han dipositat en una urna habilitada per als militants que no han pogut accedir a la sala un cop superat l’aforament. “Això reafirma l’aposta valenta i decidida que fem per un govern d’esquerres a tres, que permeti garantir polítiques d’esquerres quatre anys i superar la fractura que ens ha deixat la política de blocs”, ha valorat Enric Bárcelona, coportaveu de BComú.

Els assistents han rebut a Colau entre crits d'”alcaldessa!”, fet que ja deixava entreveure el desenllaç de la trobada. Unes 2.000 persones estaven convocades a decidir el camí que seguiran els comuns i des de primera hora de la tarda hi havia llargues cues al Centre Cívic de la Sedeta, al Camp d’en Grassot, on ha tingut lloc la sessió extraordinària de l’òrgan més ampli del partit. 

Colau ha arribat 20 minuts tard i ha entrat flanquejada per Janet Sanz i Gemma Tarafa, les seves dues negociadores dels pactes. La sala d’actes del centre cívic és plena de gom a gom –unes 350 persones– i un bon nombre s’han quedat sense entrar en veure’s superat l’aforament de la sala. El plenari de Barcelona en Comú és l’òrgan més multitudinari on es prenen les decisions estratègiques del partit i es reuneix cada trimestre. Agrupa als inscrits que participen com a “activistes” en algun dels espais d’actuació i debat del partit. 

Ada Colant entrant al centre cívic la Sedeta, on té lloc el plenari, amb Janet Sanz i Gemma Tarafa / MMP

Ada Colant entrant al centre cívic la Sedeta, on té lloc el plenari, amb Janet Sanz i Gemma Tarafa / MMP

Què s’ha votat exactament?

La trobada ha començat a les set de la tarda i ha conclòs poc després de les nou. Ha començat amb una actuació del Cor Rebel i una introducció per part de la direcció del partit sobre l’estat de les negociacions. Després s’obrirà un torn obert de paraula, on la militància podrà expressar el seu punt de vista. Al final de tot es votarà la resolució de la direcció de presentar candidatura d’Ada Colau al ple d’investidura. L’enunciat sotmès a sufragi és un text de quatre paràgrafs que sintetitza l’aposta per “fer un pas endavant” com a “millor manera de mantenir viva la possibilitat d’un govern tripartit a Barcelona”. Hi ha un únic model de butlleta i cada elector pot marcar sí, no o deixar-la en blanc.

Janet Sanz, Joan Subirats i Ada Colau, a primera fila del plenari de Bcomú / MMP

Janet Sanz, Joan Subirats i Ada Colau, a primera fila del plenari de Bcomú / MMP

Diversos càrrecs del partit han preferit no entrar a la sala perquè pugui accedir-hi la militància, donat l’aforament complet. Han emès el seu vot ja des de l’inici de la sessió a través d’una urna habilitada per aquesta circumstància. D’altra banda, alguns simpatitzants que consten al cens general del partit però no són activistes s’han quedat a les portes, sense poder entrar ni votar. Així, diverses dones que són activistes fora del partit –per exemple en entitats feministes i veïnals– s’han queixat a l’organització d’aquesta paradoxa.

Si la setmana que ve es produís un acord de govern –bipartit o tripartit–, els comuns sotmetrien el pacte a votació del cens complet de militants i simpatitzants. En cas contrari, si no hi ha acord abans del dia 15, els comuns donen per ratificada la presentació de la candidatura en solitari d’Ada Colau amb l’eventual suport de PSC i Manuel Valls.

Més informació

Comentaris

  Lluís Nicolau 07/06/2019 9:23 pm
  Perfecte, deixarem passar quatre anys, i hauran desaparegut del mapa barceloní.
  Jac 07/06/2019 9:25 pm
  Quima vergonya que fa el video de tots els groupies de la Colau coratjan el seu nom. És manipulació i populisme en estat pur i pròxim al sectarisme
  Un ex-votant 07/06/2019 10:40 pm
  Aquestes municipals dubtava entre Comuns i ERC i vaig acabar votant Comuns. A partir d'ara us votarà la vostra senyora mare.
  Lisa 07/06/2019 10:53 pm
  Quin fàstic que fa aquesta trepa i tota la seva claca!
  Cal netejar Catalunya dels pro 155, i anti referendum vinculant.....seguir dins i sota Espanya es seguir ofegats i retallats... 08/06/2019 9:44 am
  Ja està molt clar que Colau i la seva trepa, prefereix els del 1155 i las porres, prefereix seguir dins i sota Espanya i el regim borbònic, ja ens enganyaran més, amb una de freda i una de calenta,..ara tenim un altre enemic a batre...Som-hi doncs!!!!!
  Tenim la capital ocupada per unionistes..... 08/06/2019 9:49 am
  Els Comuns son els teloners, del PSOE-155 i de Valls-C,s per d'aquí quatre anys.....quin fàstic de gent....els importa un rave la llibertat de Catalunya,....per que la Colau i la seva trepa cobraran bons sous quatre anys, lo demés els hi rellisca......
  CATHIELS 08/06/2019 12:24 pm
  Sembla extrany que la gent pugui votar a un partit que ha fet les coses molt malament aquesta última legislatura a Barcelona.

Nou comentari