Els comuns reivindiquen un tripartit d’esquerres amb Colau d’alcaldessa

Els comuns rebutgen respondre si compten amb els vots del PSC i Manuel Valls: "Són pantalles futures"

Els comuns insisteixen en configurar un tripartit d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona, però ara subratllant que qui el presidiria seria Ada Colau. “És la persona que pot significar el punt de trobada de les diferents opcions d’esquerres de la ciutat”, ha defensat la tinenta Janet Sanz en roda de premsa. “És la que millor representa aquesta transversalitat i qui pot permetre que espais que els costa molt parlar entre ells trobin un punt d’equilibri”, ha reblat Joan Subirats, número 2 de la llista. Presentar candidatura al plenari d’investidura del dia 15, ha afegit, “pot permetre fer un pas endavant per seguir insistint en un govern d’esquerres a la ciutat”.

[r:1]

La decisió ha generat multitud de preguntes de la premsa sobre els vots de PSC i Cs el dia de la investidura i la inviabilitat d’un govern a tres que els dos socis potencials rebutgen en públic i en privat. “Són pantalles futures, tenim molts dies per seguir treballant i fer viable una proposta”, ha respost Janet Sanz a totes i cadascuna de les preguntes de la premsa. Les bases votaran aquest divendres a la tarda en una assemblea d’activistes aquesta proposta de la direcció de Bcomú, anunciada la vigília, amb totes aquestes incògnites sobre la taula. 

Segons Janet Sanz, que lidera l’equip negociador dels comuns, a les reunions bilaterals amb PSC i ERC han trobat esperances de futur: “Tant ERC com PSC ens reconeixen que no és una mala opció de futur, no entenem per què no pot ser-ho també de present quan està sent possible arribar a acords a desenes d’ajuntaments de Catalunya”. 

[r:2]

Sanz ha titllat de “tacticisme” i “electoralisme” les negatives a les dues formacions i ha lamentat que ambdues han mostrat “​voluntat clara per fer inviable una proposta que és de sentit comú” a base de “blocs, vetos creuats i línies vermelles”. Ha citat com exemples la negativa de Jaume Collboni de seure amb Ernest Maragall i “l’ultimàtum” del republicà als comuns si no renuncien al tripartit i ha demanat a tots dos “deixar de banda frontismes i posar Barcelona al servei de la reconciliació”.

Subirats ha considerat que el pas endavant “és coherent amb els valors de Bcomú, que va néixer com una força municipalista per posar la ciutat per davant de tots” i apostant per la “pluralitat de veus sobre el tema nacional sense que això menystingui la defensa dels drets i llibertats”. També veu argumentat que Colau opti a l’alcaldia per mantenir “les polítiques d’esquerres” iniciades aquest mandat. 

Més informació

Comentaris

  ni creteri ni principis 07/06/2019 11:46 am
  els comuns fidels al blanc o negre, a no tenir criteri, es passen al costat fosc de la democràcia, al 155, a l'ibex 35, i tot això perquè la vaga kolau mantingui la poltrona i el culboni el nomenin president de la diputació
  merda de pais 07/06/2019 11:52 am
  Us heu ben lluit, els gran revolucionaris acceptan els vots de la dreta casposa. Sou vergonyosos!!!!
  Ada 07/06/2019 11:52 am
  El que fa esta lligada a la cadira, eh Colau? Ets una vergonya!!!!
  ALF 07/06/2019 12:04 pm
  Si accepteu els vots d’en Valls, quedarà clar que no més sou fum. I sereu igual de faxistes que ells. Haureu perdut la dignitat que és l’únic que us queda.
  Jastabé 07/06/2019 12:12 pm
  És a dir, després de ser investida amb el vot de les dretes, buscarà un tripartit d'esquerres ! És a dir, ENS PREN PER IDIOTES !
  Cap el precipici. 07/06/2019 12:40 pm
  Soc partidari que la Colau s'estavelli sola. A les properes eleccions desapareixeran del mapa, i no haurem de suportar més aquest personal que no s'adona del desastre que està muntant.
  Carles Viñals Casado 07/06/2019 12:55 pm
  No blasmeu els qui fan servir la força que d'altres els han donat. Primer, ERC, que podent haver tret amb JxCat 16 ó 18 regidors, tenen ja el que tàcitament volíen: LA DERROTA. Els segons, els il.luminats votants dels Comuns que, si foren cridats a pronunciar-se sobre la validesa del teorema de Pitàgoras, votarien per la seva falsedat, d'acord amb el seu nivell cultural. Per si no ho sabíeu, "també" això és democràcia.
  Pagafantes 07/06/2019 1:04 pm
  ER es tant paga-fantes que votarà sí a tot
  Barcelona exiliat 07/06/2019 1:09 pm
  Si més no és curiós tenir penjada una pancarta que diu "Volem acollir" i per altra banda pactes amb un polític que deporta sense miramients a milers de persones. En fi esperem que Barcelona n'aprengui d'aquesta situació.
  vendetta 07/06/2019 1:35 pm
  abans ke res son espanyols
  Almogàver 07/06/2019 1:51 pm
  Compta amb JxC niló, que són de dretes, ah però C's es veu que per els colauites són d'esquerres de tota la vida, i els del 155, també, no confiava gaire amb la Colau, ara ja és una més de la casta
  Manel 07/06/2019 2:07 pm
  Te collons la cosa, sempre tirant pestes al PdCat, per ser la dreta,i ara accepta la dreta (PSOE) i la extrema dreta (Cs/Valls), t'has cobert de gloria Colau, esta clar que teniu el meteix odi als Catalans de la caspa franquista, encara que sigui suposadament de esquerres, que per mi no ho es.
  Ganxet 07/06/2019 2:14 pm
  Res, una altra revolucionària d'aquelles que ho són mentre no tenen res. A la que aconsegueixen una mica de poder no el volen deixar anar de cap manera, ni que hagin de fer un pacte amb el diable.
  Raf 07/06/2019 2:40 pm
  sou uns pocavergonyes, sense moral, ni etica ni estètica...Sempre sereu ICV vivint del que us dona el Borbó per enganyar al poble treballador.
  odisea 07/06/2019 2:47 pm
  Pero no decian que el Alcalde deberia ser la lista mas votada,poca memoria tienen estos comunes,y la Colau ahora a seguir de alcaldesa con quien sea,como se cambian las cosas a gusto de cada uno con el tiempo,verguenza me daria votarles.
  Incredul 07/06/2019 2:56 pm
  Colau que te l'han Colau, quin dia tornaras a posar els llaços grocs a l'ajuntament, Perdó primer tens que demanar permis al Collboni, si si aquell que estaba i esta a favor del 155 i tambe als del Cs. Tornaras a fer escraches per desaucis de gent que la foten al carrer, ja ens ho aras sapiguer hora dia i lloc a traves de La Razon.
  No es pot possar llops i ovelles junts.....ni intentar barrejar aigua i oli...com volen fer els Comuns.... 07/06/2019 6:15 pm
  Els Comuns sempre al mig, jugant a no ser ni carn, ni peix, sempre entre las dues trinxeres, volen posar pau entre bàndols irreconciliables, els unionistes borbònics, i els que volem marxar de Borbònia, i fer una república catalana, entre dues trinxeres, lo més fàcil es que els afusellin per ambdues parts, veurem de on treuen els vots suficients....
  Pepet de Vallmanya 08/06/2019 3:03 am
  D'esquerra amb els feixistes SUCIAlerus ? Saben què és l'esquerra aquesta xusma ?

Nou comentari