Maragall veu “les dificultats del centredreta” en el fixatge de Ponsatí per Barcelona és capital

L'alcaldable republicà ha insistit en un acord d'acció a Barcelona que inclogui els comuns

El candidat d’ERC – i la integració de Nova– a les pròximes eleccions municipals, Ernest Maragall, ha parlat amb duresa de la incorporació de l’exconsellera Clara Ponsatí a la llista de Barcelona és Capital. Segons el líder republicà, el fixatge mostra “les dificultats de l’espai del centredreta català per trobar una formulació política que les representi d’una manera conjunta i potent”, recull Europa Press. Per contra, ha tret pit de la incorporació de Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany a la seva candidatura, que ha qualificat de “magnífica notícia per al republicanisme i el sobiranisme”.  

Així, en un acte al Turó de la Rovira, l’alcaldable ha reivindicat “un acord d’unitat estratègica” i “d’acció” entre les forces sobiranistes que inclogui Barcelona en Comú. Maragall defensa el contacte amb els comuns, tant a la ciutat com a l’Estat, per representar el bloc democràtic que aplega el 80% dels catalans a favor de la “llibertat i la democràcia”. Uns conceptes que inclouen absoldre el presos polítics i treballar per un referèndum d’autodeterminació

De la mateixa manera, ha apostat per un sorpasso d’ERC sobre Junts per Catalunya –representada antigament de manera majoritària per CiU– no només a la capital catalana, sinó a la resta d’alcaldies del país.

 

Més informació

Nou comentari