Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clara Ponsatí tancarà la llista de Jordi Graupera
  • CA

L’exconsellera d’Ensenyament ara a l’exili, Clara Ponsatí, tancarà la llista de Jordi Graupera a les eleccions municipals. Ponsatí, exiliada a Edimburg, ha entrat a formar part de Barcelona és capital, la candidatura de l’alcaldable sorgida de les primàries de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). Segons ha avançat Rac1 i ha confirmat el TOT Barcelona, Ponsatí serà la número 41 de la llista. “Cal donar suport a la candidatura de Jordi Graupera pel seu atreviment. És una candidatura feta a contracorrent, que s’ha volgut silenciar i que mereix fer forat a la política catalana”, ha declarat Ponsatí. 

Ponsatí ha afirmat que hi ha persones a qui estima i respecta a les quatre candidatures independentistes -CUP, ERC, JxCat i Barcelona és capital- per a l’alcaldia. Sobre la candidatura de Graupera, ha manifestat que és la proposta que “realment pot renovar la política de Barcelona”. “Les seves propostes polítiques no són reciclades de les velles idees, ens fa propostes treballades, fruit d’estudiar el batec de la ciutat i de treballar a peu de carrer”, ha afegit. 

L’alcaldable ha celebrat que Ponsatí tanqui la llista i ha dit que és un “honor”. “És una veu que sempre i sense embuts s’ha manifestat a favor de la independència i va ser la persona que, juntament amb la gent, va fer possible que el Primer d’Octubre s’obrissin els col·legis s a Barcelona, mentre Ada Colau mirava cap a una altra banda”, ha indicat. Finalment, Graupera ha definit l’exconsellera com una persona “valenta, intel·ligent i d’esperit lliure”. 

No ha participat al procés de primàries

Sobre el fet que la membre del govern de Puigdemont no hagi passat pel procés de primàries, fonts de la candidatura de Graupera expliquen a aquest diari que la llei electoral els ha obligat a afegir persones a la llista sense que hagin participat a les primàries. Precisen que la llei obliga a fer llistes paritàries -amb la mateixa quantitat d’homes i dones- i que, per aquest motiu, han hagut d’afegir candidats al marge del procés participatiu. 

Afegeixen també que la llista sorgida de les primàries ha patit modificacions per adaptar-se a la llei electoral. Defensen també que Ponsatí no és l’única persona que ha entrat a la candidatura sense haver participat a les primàries. 

Ponsatí forma part de la llista de JxCat a les eleccions europees, que estarà encapçalada per Carles Puigdemont.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiko a abril 23, 2019 | 10:46
    Kiko abril 23, 2019 | 10:46
    La fiquen a la llista sense que ningú la hagi votat? Clar que si és presenta igual acaba de número u a la llista i aixo tampoc interessa oi? Les primaries no són diferents de com funcionen altres partits, els seus membres escolleixen els candidats, és exactament el mateix i no ens calen.
  2. Icona del comentari de: Quina colla. a abril 24, 2019 | 03:20
    Quina colla. abril 24, 2019 | 03:20
    Aquesta només té afany de protagonisme i res més. Un parell de sonats que restaran vots a les llistes independentistes reals. En realitat afavoreixen els unionistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa