Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Graupera, Artadi i el PDECat coincideixen que és “compatible” que Ponsatí vagi a dues llistes
  • CA

L’alcaldable de Barcelona És Capital, Jordi Graupera, ha defensat com a “compatible” que l’exconsellera d’Ensanyament a l’exili, Clara Ponsatí, concorri en dues llistes diferents el dia 26 de maig: amb la candidatura de Carles Puigdemont –Junts per Catalunya-Lliures per Europa– per al Parlament Europeu i amb Barcelona És Capital per a l’Ajuntament de Barcelona, on també es presenta Junts per Catalunya, amb una llista encapçalada per Joaquim Forn. I el mateix han dit tant la número 2 de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, com el president del PDECat, David Bonvehí.

“A nosaltres no ens afecta que estigui a les llistes de Junts per Catalunya en les europees. La Clara és una persona lliure, tothom la coneix com a persona lliure, fa apostes de manera raonada i les explica públicament. Ella ha acceptat l’oferta de Carles Puigdemont per anar a la llista de les europees de número tres i ha acceptat tancar la nostra llista a les municipals, perquè aquestes dues coses són compatibles”, ha assegurat Graupera quan s’ha sabut la notícia, aquest dimarts de Sant Jordi.

Poc després, Bonvehí i Artadi es pronunciaven en el mateix sentit, amb paraules gairebé idèntiques l’un i l’altra. Bonvehí ha apuntat que la incorporació de Ponsatí a la llista de Graupera demostra la “transversalitat” de JxCat. Artadi ha volgiut subratllat que Toni Comín, diputat d’ERC, “fa tàndem amb Carles Puigdemont a les europees”. “Dona més valor a la transversalitat que hi ha a Junts per Catalunya. Igual de normal és una cosa com l’altra”, ha dit. També ha recodat que Ponsatí i Graupera tenen una amistat des de fa temps.  Xavier Trias, que era al costat d’Artadi en el moment de fer les declaracions i que tanca la llista de Forn, ha puntualitzat que “és una cosa simbòlica”.

“El millor de la política catalana” 

Per a Graupera, Ponsatí “representa el millor de la política catalana, la gent que mira de dir la màxim veritat disponible i de dir-la a la cara i sense faltar al respecte”. El candidat ha contraposat l’actitud de Ponsatí, que era consellera d’Ensenyament, amb la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en relació al referèndum de l’1 d’octubre: “Va ser l’única responsable, des del departament d’Educació, de fer-se càrrec de l’obertura dels col·legis, davant de l’omissió i la negligència de l’alcaldessa de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, que van posar tots els obstacles possibles al Consorci d’Educació perquè no s’obrissin els col·legis. La Clara, juntament amb la gent, va fer possible que els col·legis estiguessin oberts i es pogués votar”, ha afegit.

També ha revelat com s’ha “madurat” la “relació política” que mantè amb l’exconsellera, que ara tancarà la seva llista. Tot va començar amb una conversa per Skype el 29 d’octubre del 2017, quan Ponsatí, Puigdemont i altres consellers s’acabaven d’exiliar. “És l’única dicussió agra que hem tingut mai. Jo li vaig dir ‘hem de fer una política catalana en la qual no hi torni a haver mai més una Clara Ponsatí, una persona que va de bona fe a fer la independència i ha d’acabar marxant a l’exili. I ella em va dir: ‘És al contrari, Jordi, necessitem una política catalana amb moltes Clara Ponsatí, has de fer un pas endavant’”. 

Segons Graupera, setmanes després ell li explicava el seu projecte de Primàries Barcelona i ella va decidir que els donaria suport. “Quan va ser l’hora de triar un nom de tancar la llista, la idea que la tanqués ella va sorgir de manera matural”, ha conclòs. 

Més notícies
L'exconsellera Clara Ponsatí amb Jordi Graupera. | Barcelona és capital
Clara Ponsatí tancarà la llista de Jordi Graupera
Notícia: Clara Ponsatí tancarà la llista de Jordi Graupera
Comparteix
L'exconsellera a l'exili entra a la candidatura de l'alcaldable
El número 4 de Graupera, Adrià Alsina. | Adrià Alsina
El número 4 de Graupera converteix en viral una denúncia de la situació de l’aeroport del Prat
Notícia: El número 4 de Graupera converteix en viral una denúncia de la situació de l’aeroport del Prat
Comparteix
Adrià Alsina critica que l'Ajuntament ha de ser el primer a alertar de la "situació colonial i d'explotació"
Graupera replica a Mascarell: “Ja li vaig dir que les Primàries no s’havien posat a subhasta”
Notícia: Graupera replica a Mascarell: “Ja li vaig dir que les Primàries no s’havien posat a subhasta”
Comparteix
El candidat de Barcelona És Capital respon al missatge que li ha llançat en una entrevista al TOT Barcelona l'exconseller i membre de la llista de Joaquim Forn
Ferran Mascarell: “Maragall i Graupera són paladins d’una unitat que no concreten”
Notícia: Ferran Mascarell: “Maragall i Graupera són paladins d’una unitat que no concreten”
Comparteix
El número 4 de la llista de Forn i Artadi creu que ni Colau ni Valls guanyaran les eleccions: "La llista més votada serà la de JxCat o la d'ERC"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa