Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall, sobre la inseguretat: “Ni fets aïllats ni crisi de seguretat”

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha descartat aquest dimecres que la capital catalana visqui una crisi de seguretat: “Ni fets aïllats ni crisi de seguretat”, ha dit en ser preguntat per aquesta qüestió.

En una atenció als mitjans als passadissos del Parlament després d’assistir a la Comissió d’Economia i Hisenda amb el conseller i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que “hi ha una situació que cal afrontar”.

“És obvi que simplement amb una política de seguretat basada en la gesticulació o convertint la seguretat en un espectacle no ho resoldrem”, ha subratllat Maragall, que ha demanat inserir aquesta estratègia en el conjunt de polítiques de la ciutat i s’ha compromès a presentar propostes en aquesta matèria.

Maragall ha defensat aquest dimecres que és “l’hora de les ciutats” en l’assumpció de responsabilitats sobre la crisi de refugiats com la viscuda les últimes setmanes amb l’embarcació de l’Open Arms a la costa de Lampedusa (Itàlia).

“Sabem que la situació va per llarg, tot això torna a començar i és hora que ens tornem a organitzar per a una situació que requeria esforços, recursos i responsabilitat”, ha dit Maragall en una atenció als mitjans al Parlament. 

Sobre la crisi dels refugiats: “És hora que Barcelona faci de Barcelona”

Segons la seva opinió, “és hora que Barcelona faci de Barcelona”, i s’ha dirigit a l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, perquè assumeixi el seu rol en aquest lideratge.

Després de parlar amb l’alcalde de Lampedusa, Maragall s’ha ofert a col·laborar amb l’alcaldessa perquè “les ciutats prenguin la iniciativa” i perquè Barcelona assumeixi el paper de lideratge que li ha tocat històricament i que ha exercit en altres situacions.

El diputat ha al·legat que, després del conflicte amb l’Open Arms, comença una fase nova “que requereix iniciativa, agilitat, encara més responsabilitat i actuació immediata”, després de la inacció i omissió per part d’estats europeus, ha dit.

“No podem esperar ni més temps ni més gestos d’un Govern com el de l’Estat, que l’única reacció que ha mostrat és l’amenaça de sanció a l’Open Arms”, ha criticat Maragall.

Més notícies

Ada Colau evita alinear-se amb Batlle i parlar de “crisi de seguretat”

Notícia: Ada Colau evita alinear-se amb Batlle i parlar de “crisi de seguretat”
Comparteix
L'alcaldessa ha remarcat que els homicidis dels darrers dies són "fets puntuals" que no s'han de "generalitzar"

Batlle admet la “crisi de seguretat” però diu que “les coses s’estan fent bé”

Notícia: Batlle admet la “crisi de seguretat” però diu que “les coses s’estan fent bé”
Comparteix
El tinent de Prevenció i Seguretat fa una crida a la calma

El director dels Mossos descarta una crisi de seguretat i reivindica la “resposta policial”

Notícia: El director dels Mossos descarta una crisi de seguretat i reivindica la “resposta policial”
Comparteix
Recorda la disminució de narcopisos i de robatoris en domicilis

Barcelona analitzarà si el pic d’inseguretat és “un tema puntual d’estiu”

Notícia: Barcelona analitzarà si el pic d’inseguretat és “un tema puntual d’estiu”
Comparteix
La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Feminisme, Laura Pérez, defensa que cal anar més enllà de la simple resposta policial a l'augment d'homicidis i apunyalaments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa