Maragall, sobre la inseguretat: “Ni fets aïllats ni crisi de seguretat”

El president del grup municipal d'ERC valora que "hi ha una situació que cal afrontar"

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha descartat aquest dimecres que la capital catalana visqui una crisi de seguretat: “Ni fets aïllats ni crisi de seguretat”, ha dit en ser preguntat per aquesta qüestió.

En una atenció als mitjans als passadissos del Parlament després d’assistir a la Comissió d’Economia i Hisenda amb el conseller i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que “hi ha una situació que cal afrontar”.

“És obvi que simplement amb una política de seguretat basada en la gesticulació o convertint la seguretat en un espectacle no ho resoldrem”, ha subratllat Maragall, que ha demanat inserir aquesta estratègia en el conjunt de polítiques de la ciutat i s’ha compromès a presentar propostes en aquesta matèria.

Maragall ha defensat aquest dimecres que és “l’hora de les ciutats” en l’assumpció de responsabilitats sobre la crisi de refugiats com la viscuda les últimes setmanes amb l’embarcació de l’Open Arms a la costa de Lampedusa (Itàlia).

“Sabem que la situació va per llarg, tot això torna a començar i és hora que ens tornem a organitzar per a una situació que requeria esforços, recursos i responsabilitat”, ha dit Maragall en una atenció als mitjans al Parlament. 

Sobre la crisi dels refugiats: “És hora que Barcelona faci de Barcelona”

Segons la seva opinió, “és hora que Barcelona faci de Barcelona”, i s’ha dirigit a l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, perquè assumeixi el seu rol en aquest lideratge.

Després de parlar amb l’alcalde de Lampedusa, Maragall s’ha ofert a col·laborar amb l’alcaldessa perquè “les ciutats prenguin la iniciativa” i perquè Barcelona assumeixi el paper de lideratge que li ha tocat històricament i que ha exercit en altres situacions.

El diputat ha al·legat que, després del conflicte amb l’Open Arms, comença una fase nova “que requereix iniciativa, agilitat, encara més responsabilitat i actuació immediata”, després de la inacció i omissió per part d’estats europeus, ha dit.

“No podem esperar ni més temps ni més gestos d’un Govern com el de l’Estat, que l’única reacció que ha mostrat és l’amenaça de sanció a l’Open Arms”, ha criticat Maragall.

Més informació

Nou comentari