Barcelona analitzarà si el pic d’inseguretat és “un tema puntual d’estiu”

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Feminisme, Laura Pérez, defensa que cal anar més enllà de la simple resposta policial a l'augment d'homicidis i apunyalaments

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Feminisme de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha explicat aquest matí que el govern municipal estudiarà si el repunt de la inseguretat dels dos últims mesos és “un tema puntual d’estiu” o hi ha causes més profundes que expliquin l’imparable augment dels homicidis i els apunyalaments a la via pública de la ciutat.

En una entrevista a l’Aquí Cuní de la SER Catalunya, Pérez ha reconegut que en els últims mesos hi ha hagut una “acumulació” d’incidents i que “negar-ho és una ximpleria”. Per això ha anunciat que després de l’estiu el govern municipal haurà de “fer una reflexió sobre si era un tema puntual d’estiu perquè a Barcelona hi ha molta gent” o si, per contra, la situació s’ha enquistat.

Sigui com sigui, la tinenta d’alcaldia de Drets Social ha demanat anar un pas “més enllà de les solucions policials” i fer “reflexions més profundes” per abordar el tema amb el rigor que mereix. A més, ha recordat que els homicidis i apunyalaments són “fets inconnexos” i que la policia ha resolt amb rapidesa la majoria dels casos.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha criticat la lentitud del govern municipal i ha reclamat “menys actuacions policials de cara a la galeria mediàtica i més solucions en profunditat” a la crisi d’inseguretat que viu la ciutat. “L’anàlisi ja hauria d’estar feta i les solucions en marxa”, ha insistit en una piulada.

També Manuel Valls ha criticat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per la gestió que està fent govern municipal i ha assegurat que a Barcelona hi ha “inseguretat i por als carrers”. L’ex primer ministre francès ha volgut donar el seu suport a la policia i al tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que des de que va assumir el càrrec ha incrementat la presència d’agents al carrer.

 

Més informació

Nou comentari