Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall presenta un equip de govern dividit en quatre grans àrees
  • CA

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha presentat aquest dijous els primers llocs de la seva llista com un equip de govern ja dividit en quatre grans àrees. Un total de 17 persones amb diferents especialitzacions que s’ocuparien de grans carteres de referència, que de fet recorden molt a les tradicionals tinències d’alcaldia que ha tingut l’ajuntament de Barcelona: seguretat i neteja, cultura i educació, urbanisme i economia i benestar social. 

L’àrea de seguretat i neteja la lideraria l’actual regidor Jordi Coronas, acompanyat de l’economista Jordi Castellana, la diputada Eva Baró i l’antropòleg Jordi Fexas. Cultura i educació quedaria encapçalada per Elisenda Alamany, amb el suport de la regidora Gemma Sendra, l’economista Alba Metge, l’experta en relacions internacionals Rosa Suriñach i la sociòloga Helena Vicente.

Pel que fa a economia i cohesió, el primer lloc seria per al número 3 de la llista i fitxatge personal de Maragall, l’economista Miquel Puig. Al seu costat hi hauria la regidora Montse Benedí, l’activista veïnal de Can Baró Eli Higueras i la consellera de districte Marina Gassol i l’especialista en diversitat Mhmed Abdul. Finalment l’urbanisme aniria a càrrec de Maria Buhigas, que va treballar 14 anys en aquesta àrea al consistori i és també una aposta personal del candidat. L’acompanyarien Pep Salas en l’àmbit de la transició energètica i Max Zañartu per a polítiques de joventut.

Elisenda Alamany encapçalaria l'àrea de Cultura i Educació / ERC Barcelona

Elisenda Alamany encapçalaria l’àrea de Cultura i Educació / ERC Barcelona

Maragall ha insistit en postular-se com a futur alcalde, donant per amortitzada l’etapa d’Ada Colau: “Ara ja no som l’alternativa, som l’opció guanyadora”. “Això no va d’anar tots contra Colau, com ella voldria, va més enllà perquè va de la ciutat”, ha defensat. “Ella és passat i s’ha de pensar en el futur”, ha dit. “Hi compartim polítiques progressistes però no la seva manera de governar, no acceptem victimismes”, ha remarcat. Ha criticat també als socialistes, als que ha retret el “silenci” davant el veto de la Junta Electoral als candidats exiliats o empresonats per l’1 d’Octubre.

Alamany ha posat èmfasi en la vessant nacional del projecte de ciutat dels republicans: “Volem una Barcelona a la que no faci nosa ni mandra el que li passi al país”. “Barcelona se sent capital”, ha afirmat la número 2 de la candidatura. Preguntat sobre l’enuig dels comuns pel fitxatge d’Alamany, que fins fa un mes era diputada de Catalunya en Comú, Maragall ha augurat que no repercutirà en les aliances postelectorals: “Més enllà de la reacció institiva de rebuig, no ha de tenir cap reflex en futures situacions”. 

El candidat també s’ha pronunciat sobre el pes de la seguretat en el programa i l’equip de la candidatura. “Ara hi ha un bon nombre d’agents de la Guàrdia Urbana que no estan adscrits a funcions de seguretat sinó a altres com civisme o proximitat”, ha exposat. “Aquestes funcions s’han de poder cobrir d’una altra manera i que tota la plantilla faci seguretat”, ha defensat, per afegir que la reorganització se sumaria a la incorporació de nous efectius. També ha assenyalat altres reformes, com millorar la col·laboració de les policies locals metropolitanes perquè “la delinqüència no coneix ni respecta els límits administratius”. Finalment ha reclamat “descarregar” els jutjats i aconseguir “una justícia més àgil”: “Barcelona som una fàbrica d’impunitat, només fer una subhasta a veure quin candidat promet més guàrdies urbans és només demagògia”.

Més notícies
Elsa Artadi, al local de campanya de Junts per Catalunya, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Artadi insisteix a Maragall que no donarà suport a un govern d’ERC amb Colau
Notícia: Artadi insisteix a Maragall que no donarà suport a un govern d’ERC amb Colau
Comparteix
La número dos de JxCat a Barcelona, Munté i Mascarell visiten Forn a la presó aquest dimecres
Ernest Maragall, avui en una de les parades de la Multiparada de campanya dels republicans / ERC
Maragall: “L’autèntic debat i tria és entre Colau i Maragall”
Notícia: Maragall: “L’autèntic debat i tria és entre Colau i Maragall”
Comparteix
L'alcaldable d'ERC diu que el debat entre l'alcaldessa i Valls de demà a La Sexta és cosa de "l'establishment' espanyol
Maragall demana a Colau que “deixi de fer joc brut”
Notícia: Maragall demana a Colau que “deixi de fer joc brut”
Comparteix
L'alcaldable d'ERC esclata en un esmorzar informatiu al Palace després de la campanya de l'alcaldessa i els comuns pel CAP Raval Nord i el fitxatge d'Alamany
Maragall insisteix amb un tripartit amb Colau i Forn
Notícia: Maragall insisteix amb un tripartit amb Colau i Forn
Comparteix
El candidat d'ERC respon al cap de llista de JxCat i aposta per incorporar "l'espai dels comuns a l'objectiu de llibertat i democràcia"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa