Maragall demana als partits que firmin un document en què renunciïn a pactar amb la ultradreta

Compromís de Barcelona contra l'Odi insta els grups a rebutjar acords amb "aquells partits que governin gràcies al recolzament de l'extrema dreta"

L’alcaldable per ERC, Ernest Maragall, ha anunciat avui que proposarà als grups municipals la firma del Compromís de Barcelona contra l’Odi, un document en què s’explicitarà la renúncia a pactar amb formacions d’extrema dreta o amb “aquells partits que governin gràcies al seu recolzament”, en una clara referència al PP després del pacte a Andalusia amb Vox. El candidat a alcalde ho ha fet en una carta publicada a La Vanguardia, en què ha reblat que “deixar-se arrossegar pel discurs de rebuig al diferent és contrari als valors barcelonins”. 

[r:1]

Maragall ha detallat els diversos compromisos que inclouen el document que promou, que inclouen posar en valor el feminisme, la defensa dels drets fonamentals, no col·laborar o finançar-se amb entitats que defensen idees d’ultradreta i explicitar el rebuig institucional al feixisme. “Barcelona exigeix claredat i respecte”, ha sentenciat, abans d’afegir que s’ha de dir “no a la ultradreta”.

També ha fet referència explícita a Vox quan ha assegurat que “ha destapat les vergonyes” de l’estat i l’ha portat a “l’abisme que provoca l’odi”. Ha criticat Ciutadans i PP per permetre l’entrada dels ultres a la mesa del parlament andalús. En clau barcelonina, ha insistit que la ciutat està “orgullosa de la seva diversitat” i ha conclòs: “contra l’odi no valen equilibrismes electorals”. 

Més informació

Comentaris

  N'hi ha per llogar-hi cadires 31/12/2018 9:44 am
  Maragall, bonic. Amb la destrucció de l'unitat i la bírria fagmentada de grupúscules independentistes que heu creat a BCN, segur que Vox tindrà més vots com a partit que vosaltres amb tantes virutes i encenalls de partidets republicants indepes. CAP DE VOSALTRES TÉ PERDÓ.
  eduard 31/12/2018 3:52 pm
  Quin inútil mes gran, i quin perill per a Barcelona si arriba ser el batlle de la ciutat
  Maragall repapieja 31/12/2018 7:35 pm
  El Maragall hauria de signar un document comprometent-se a no pactar amb els socialistes del 155. Oi que no ho faras, xato?. Dons no vagis donant lliçons a ningú ni facis propaganda als feixistes!

Nou comentari