L’oposició força Colau a detallar totes les seves subvencions directes

El govern esquiva valorar la investigació de fiscalia assegurant que Trias atorgava més ajudes directes

El govern d’Ada Colau farà un informe sobre les ajudes atorgades de forma directa –sense concurs públic– els darrers 6 anys a petició de l’oposició municipal. La sol·licitud arriba després de la investigació oberta per la Fiscalia de Barcelona aquest març, arran d’una denúncia d’Abogados Catalanes por la Constitución. Les aportacions regulars a entitats properes als dirigents dels comuns, com l’Observatori DESC o la PAH, aixeca dures crítiques dels grups de la dreta municipal des de fa anys. 

El govern BComú-PSC ha acceptat fer un informe detallat, en votar a favor d’una proposició presentada del PP després d’introduir-hi esmenes com incloure també l’últim any del mandat de Xavier Trias (CiU) i que l’estudi es facin funcionaris del consistori en comptes d’encarregar una auditoria externa. L’oposició ha sembrat ombres de sospita sobre el criteri d’atorgament i JxCat s’ha abstingut per considerar que els canvis introduïts a la moció descafeïnen la fiscalització real que s’aconseguirà. 

La regidora Montse Ballarín (PSC) ha defensat la posició del govern, però ha esquivat valorar la investigació judicial i els casos concrets d’ajuda que generen polèmica. Ha assegurat que el consistori “compleix sempre la normativa que regula les subvencions” i que des de 2015 “treballa per reduir al màxim” les ajudes directes. Ha centrat el seu argumentari en criticar xifres de Trias: ha assenyalat que ara “el 60% de les subvencions són per concurrència competitiva”, un volum que pot ser “opinable” però que “el 2014 era del 46%”. “El 2020 les ajudes excepcionals han suposat un 22% del total de subvencions, que pot ser considerat molt o poc però el 2014 eren el 50%”, ha insistit.

Més informació

Nou comentari