Lluis Llach, al tall de Meridiana Resisteix: “Sou una institució”

El músic participa en la protesta el dia que fa 130 i enfervoritza els manifestants cantant amb ells 'L'estaca'

Entre les declaracions creuades entre el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el tinent d’alcaldia de Barcelona Albert Batlle, al tall de la Meridiana s’hi ha colat Lluís Llach el dia 130 de la protesta contra la sentència del Procés. Un vespre que ha atret, amb el reclam del músic, molta més gent que en les últimes jornades.

El cantant i exdiputat del Parlament ha esperonat els manifestants perquè mantinguin la reivindicació després que Batlle hagi demanat per carta a Buch que la limiti. “Sou una institució”, ha dit Llach als membres de Meridiana Resisteix, que han contestat amb aplaudiments.

Llach ha aprofitat l’ocasió per animar els assistents a participar en el Debat Constituent, un òrgan encarregat de desenvolupar la constitució catalana i dirigit pel cantant. “Mai més hem de tornar a ser súbdits!”, ha exclamat.
Llach no ha estalviat elogis als presents, a qui ha recordat que són un dels pocs focus de protesta postsentència que es mantenen. “Sou una de les poques espelmes que estan enceses”, ha expressat.

El tall d’avui ha comptat amb una assistència superior a l’habitual, amb uns 500 manifestants tallant la Meridiana. Desenes de participants han aprofitat per fer-se fotos amb el cantant de 72 anys. I ha acabat la seva intervenció cantant ‘L’estaca’, la seva cançó històrica convertida en himne –de l’independentisme però sobretot de la protesta– i que en els últims anys en actiu com a músic es negava a cantar. Al·legava que ja no era seva i que era “de la gent”. Des que la seva activitat s’ha centrat més en la política, ha trencat aquesta posició en alguns actes reivindicatius, com el d’avui, que ha provocat eufòria entre els manifestants.

Més informació

Nou comentari