Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch, sobre el tall de Meridiana: “Amb els taxistes, l’Ajuntament no va posar pegues”
  • CA

Si ahir el serial entre l’Ajuntament de Barcelona i el departament d’Interior pel tall de Meridiana tenia com a protagonista a Albert batlle, avui ha estat el torn de Miquel Buch. En una entrevista a El Món a RAC1, el conseller d’Interior ha retret que quan els taxistes van tallar tota la Gran Via “l’Ajuntament no va posar pegues, però ara sembla que sí”. 

I és que la conselleria considera emparat en el dret a manifestació –es van fent comunicats oficials des del 7 de desembre, cosa que no s’havia fet abans– i les autoritats municipals ho troben “abusiu”, en paraules d’ahir d’Albert Batlle. “A nosaltres no ens pertoca si és un abús o no. A nosaltres ens pertoca si compleix la llei. El que fa el department d’interior és protegir un dret protegit com és el de reunió i manifestació. Un cop rebem la comunicació, si no hi ha cap risc sobre les persones, no podem fer altra cosa”, ha explicat Miquel Buch. 

 

Les declaracions d’aquest matí de Miquel Buch arriben després que fonts de la conselleria reiteressin el mateix ahir en aquest diari: “el de manifestació és un dret fonamental especialment protegit, fins i tot per la Constitució”. “Només es pot restringir en casos excepcionals, que els Mossos consideren que no es donen a la Meridiana. Un cop s’ha comunicat la manifestació, l’obligació de la policia és protegir aquest dret fonamental”, afegeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa