Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament no vol dir quantes entitats secunden el Pacte per Barcelona
  • CA

El govern d’Ada Colau i Jaume Collboni van anunciar a l’abril “un gran pacte” perquè Barcelona superi la crisi del coronavirus a través d’un “gran consens”. Patronals i sindicats, ecologistes, veïns, lobbys, els 7 partits del consistori, esportistes i científics havien de posar-se d’acord suposadament en un document transversal. El resultat ha estat un full de ruta tan de mínims que moviments veïnals d’esquerres i la patronal Foment del Treball han marxat del pacte amb un cop de porta.

Aquest juliol ha vist la llum el pacte definitiu, presumptament ampli… però sense cap llista d’adhesions que n’avali la transversalitat. Se’n va fer una presentació solemne dimarts passat al Saló de Cent, amb la presència de membres de Pimec, CCOO i UGT. Però el document oficial no el subscriu ningú, només hi consten les gairebé 200 entitats que han passat per les meses de diàleg al llarg de dos mesos. 

En un comunicat aquest dimecres a la tarda, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) reclamava a l’Ajuntament que “clarifiqui” les adhesions finals. Assegura que li ha “sorprès molt” l’absència de signatures i la inclusió d’un llistat de participants que no distingeix als favorables dels contraris al pacte. Segons la FAVB, 27 associacions ja s’han posicionat en contra del document municipal.

Portaveus municipals responen al TOT Barcelona que no existeix cap llistat de firmes: “Es va fer la presentació i es van dir totes les entitats que hi van participar. No es va signar”. El consistori veu ara el document com un full de ruta que “impulsen els grups municipals”: la societat civil simplement “participava” en les meses. Emfasitza que les deliberacions –totes virtuals– van comptar amb molts assistents i es van organitzar en molt poc temps.

Justifica que s’hagin fet constar la totalitat de participants, indistintament del seu posicionament, perquè totes van arribar “fins al final” del procés participatiu malgrat que algunes se’n desmarquessin a últim moment. Per saber quines entitats estan d’acord a dia d’avui amb el text i quines no, excusen, caldria preguntar-los-ho una a una.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa