Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Collboni convoquen mig centenar d’entitats a la primera reunió del Pacte per Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, presidiran aquest dimarts la primera reunió del Pacte per Barcelona. La constitució d’aquesta mesa de diàleg, segons ha anunciat el consistori, busca donar un “nou impuls” a la ciutat després de la pandèmia pel Covid-19 i consensuar mesures per a la recuperació econòmica.

A la reunió, que començarà a les 16:30 hores i serà virtual, hi assistiran els tinents d’alcalde, els presidents dels set grups municipals i els representants el teixit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic. En total, mig miler d’entitats i organitzacions de la ciutat hi estan convidades. Entre elles hi ha els principals sindicats i patronals, el Consorci de la Zona Franca, la Síndica de Greuges, la FAVB, el cos consular de la ciutat, els consells de participació municipals, les AMPA, les universitats i diversos col·legis professionals.

Després trobada, que es preveu que duri unes dues hores, Colau oferirà una roda de premsa de valoració. Els grups de l’oposició també han avançat que voldran valorar l’abast i les formes de la reunió, després de retreure el govern municipal “unilateralitat” en la presa de decisions.

Collboni tanca files amb la consellera Chacón

En la mateixa línia d’entesa política que ha defensat els darrers dies, el tinent d’alcaldia s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón (JxCat), per videoconferència i amb la participació dels respectius equips tècnics. L’objectiu de la conversa era “acordar mesures específiques per a la reactivació econòmica dels sectors més afectats” i establir un calendari de “reunions periòdiques de coordinació entre ambdues institucions”, ha indicat el consistori en un comunicat. Entre els col·lectius prioritaris, assenyala la nota, hi hauria el turisme, el comerç, les start-ups i el sector digital i industrial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa