Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment també gira l’esquena al gran pacte de ciutat de Colau
  • CA

Foment del Treball ha anunciat aquest dimarts que abandona el Pacte per Barcelona i ha criticat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, perquè “nega el diàleg” i perquè les seves polítiques “perjudiquen bona part dels sectors de la ciutat”. En aquest sentit, la patronal ha lamentat que “malgrat les reiterades peticions” per dialogar i pactar amb l’Ajuntament “encara no s’ha rebut cap resposta”. Sobre la taula, també hi ha el malestar de la patronal pel pla de mobilitat, llargament criticat per Foment en considerar que perjudica el comerç de Barcelona i posa en perill milers de llocs de treball, a més dels sectors del turisme, el transport, la restauració i la logística.

Segons l’organització presidida per Josep Sánchez Llibre, “la primera obligació de l’alcaldessa és governar escoltant als sector que generen activitat i ocupació a la nostra ciutat, i això no ho està fent Ada Colau”. Segons insisteix la patronal, no vol donar suport a un document “que es converteix en paraules que no tenen res a veure amb una realitat que nega el diàleg amb la ciutat”. Aquest mateix dimarts una desena d’entitats ecologistes i veïnals també han criticat durament el pacte “buit i sense concreció” que lidera el govern municipal.

També s’ha sumat a les crítiques el Gremi d’Hotels de Barcelona, que lamenta que el Pacte per Barcelona “obvia” les necessitats bàsiques de la indústria turística i critica la manera “com s’afronta i es planteja” la reactivació del sector turístic a la capital catalana davant una situació d'”excepcionalitat extrema”. Concretament, afirma que en l’apartat dedicat a la reactivació de la ciutat com a destí “urbà segur, de qualitat i sostenible” no es reflexa “la situació actual” i no se centra en una campanya de llarg recorregut “per refermar Barcelona i la seva seguretat com a destinació turística de qualitat i de negocis” i que tingui com a objectiu “quallar una imatge positiva i tranquil·litzadora” de la ciutat a nivell internacional.

Enfrontament per la mobilitat

A més, totes dues entitats, tant Foment com el gremi hoteler, tenen un altre punt en comú. En un acte el passat 8 de juliol amb diversos sectors de la ciutat, Foment del Treball va criticar durament l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pels plans de mobilitat. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, va acusar de “maltractar” Barcelona i d'”estar ofegant la seva vitalitat amb les seves obsessions sectàries i ideològiques”. Així mateix, va advertir que es posaven en perill 50.000 llocs de treball.

Avui, en un comunicat, el Gremi d’Hotels assegura que el pla ·genera incertesa en el sector hoteler davant les problemàtiques que pot ocasionar la seva operativa”. Entre els inconvenients que enumeren hi ha el transport i encotxament de clients o les dificultats per als proveïdors. En el mateix sentit, l’ens lamenta que genera “especial preocupació” les afectacions pels tancaments de carrers els caps de setmana, que dificultarien “l’entrada i sortida d’aparcaments així com, l’arribada del transport públic –taxi, bus o autocars”.

El Pacte per Barcelona

L’acte de presentació del Pacte per Barcelona està previst que se celebri aquesta tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament la presència de l’alcaldessa, Ada Colau; el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i els presidents dels grups municipals d’ERC, Ernest Maragall; de Junts per Catalunya, Elsa Artadi; de Ciutadans, Mari Luz Guilarte; del PP, Josep Bou; i de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa