La Junta Electoral multa l’ANC pel tall de la Meridiana

L'entitat independentista ha presentat un recurs perquè no va ser advertida de cap prohibició abans de la campanya

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha obert un expedient sancionador a l’ANC pel tall de l’avinguda Meridiana durant la campanya. L’entitat ha fet pública la decisió de l’organisme estatal i ha detallat també que ja ha presentat un recurs en contra perquè assegura que mai va ser advertida sobre el veto.

“S’intenta sancionar a l’Assemblea per l’incompliment d’un acord que mai se’ns ha notificat“, critica en un comunicat. La Comissió Jurídica de l’ANC sosté que la JE vol sancionar l’entitat “amb tota la il·legalitat i la imparcialitat del món” i qüestiona fins i tot que hagi de posicionar-se sobre els talls de la Meridiana perquè no són mítings ni actes electorals. Si es pronuncia, considera, és “simplement perquè ho ha demanat Ciutadans”.

De fet, Meridiana Resisteix va pausar els talls en la recta final de campanya, en vista de l’ampli dispositiu policial que va mobilitzar Mossos d’Esquadra després de la denúncia de Ciutadans. Fins aleshores no hi havia hagut cap intervenció ni policial ni política per impedir els talls, malgrat que la JE eludeixi ara a acords presos un mes abans. Segons ha comprovat el TOT Barcelona, el web de la Junta Electoral tampoc recull acords sobre Meridiana Resisteix amb les dates indicades.

Més informació

Comentaris

    FRAN BCN 17/02/2021 2:48 pm
    Ja era hora!!!! No pot ser que quatre fanàtics tallin una arteria important cada dia...

Nou comentari