Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Meridiana Resisteix s’enfronta a una vintena de multes per desobediència

Més pressió sobre els talls de la Meridiana. Després de més d’un any de talls pràcticament diaris –amb una aturada per la pandèmia– i amb l’amenaça de la denúncia de Ciutadans a la Junta Electoral i a la fiscalia, els meridians s’enfronten també a sancions interposades pels Mossos d’Esquadra. L’advocada d’Alerta Solidària, que està portant la defensa dels denunciats, Eva Pou informa al TOT Barcelona que, fins ara, els manifestants del tall han rebut 17 multes del departament d’Interior, del qual depenen els Mossos.

“La majoria són per desobediència”, especifica Pous en conversa amb aquest diari. Així figura en una de les multes, consultada per aquesta redacció, en què s’acusa un meridià de desobeir dos agents de la policia catalana que l’obligaven a sortir de la calçada. Tal com consta a la denúncia, en aquell moment el tall no estava notificat, ja que va ser més endavant quan, a través d’Assemblea, es van iniciar les notificacions per evitar les intervencions policials.

En aquest cas es tracta d’una denúncia interposada a finals del 2019 i que el sancionat ha rebut aquest gener. La multa a pagar és de 601 euros, que s’hauran quedat en 300,50 euros si s’ha pagat en un termini de 15 dies.

Amb tot, Pous comenta que Alerta Solidària està sol·licitant els expedients policials que justifiquen les denúncies per estudiar cada cas. Després de consultar l’expedient, ressalta, presenten al·legacions. “La idea és recórrer per via administrativa i, en funció de les resolucions, valorar si anem al contenciós”, avança l’advocada d’Alerta Solidària.

Petició de presó per a un detingut

Alerta Solidària i Arran han informat avui a través d’un comunicat d’un altre cas de sancions contra Meridiana Resisteix. En aquesta ocasió és contra un jove anomenat Marcel, que va ser detingut pels Mossos el 19 d’octubre del 2019 acusat de fer caure un agent de la policia de la Generalitat i de provocar-li una ferida al dit. És per això que, segons han informat el col·lectiu d’advocats i l’organització juvenil, la fiscalia demana dos anys de presó, a més de 1.080 euros de multa i 1.350 d’indemnnització per a l’agent.

Segons el comunicat, la Generalitat proposa sis mesos de presó per a en Marcel, a més de 720 euros de multa i 4.609 d’indemnització per a l’agent. L’escrit d’Alerta Solidària i Arran detalla que el policia “només va requerir d’una fèrula al di i deu dies per a la completa curació”. El judici contra el jove se celebra el 2 de març a les 10 hores a la Ciutat de la Justícia.

Més notícies
Dos participants del tall de la Meridiana, el dia del seu primer aniversari / D.C.

Meridiana Resisteix pausa els talls després de la denúncia de Cs

Notícia: Meridiana Resisteix pausa els talls després de la denúncia de Cs
Comparteix
Preveuen un "retorn espectacular" l'endemà de les eleccions però aniran cada dia a la cruïlla per avaluar el dispositiu policial
Notícia: Meridiana Resisteix pausa els talls després de la denúncia de Cs - Mobile
Participants al tall de la Meridiana, en una imatge d'arxiu / Meridiana Resisteix

Cs porta davant la Junta Electoral i Fiscalia els talls de la Meridiana

Notícia: Cs porta davant la Junta Electoral i Fiscalia els talls de la Meridiana
Comparteix
La Junta Electoral ja s'ha posat en contacte amb l'ANC per vetar la protesta durant la campanya
Notícia: Cs porta davant la Junta Electoral i Fiscalia els talls de la Meridiana - Mobile

Nou comentari

Comparteix