Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia perd una altra batalla en la guerra judicial contra els votants de l’1-O
  • CA

La guerra judicial per les càrregues de l’1-O encara continua i pot ser molt llarga, però de moment la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat perden una batalla darrere l’altra en el front del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona i la secció 3a de l’Audiència. Aquesta setmana s’han trobat sobre la taula una altra interlocutòria de l’Audiència –a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona– que ordena al jutge d’instrucció que reobri el cas de l’escola Els Horts, al barri de la Verneda i la Pau, al districte de Sant Martí de Barcelona.

[r:1]

Ja fa mesos que els magistrats de l’Audiència arriben on no gosa arribar el jutge instructor quan es troba amb un cas en què les proves –principalment les imatges de vídeo– no li semblen prou explícites. El jutge Francesc Miralles havia anat arxivant diverses peces separades, cadascuna de les quals correspon a un centre de votació del referèndum, quan no les veia clares.

Però l’Audiència va decidir que, encara que la causa s’hagi estructurat en peces separades per endreçar-la, no es poden arxivar sense aprofundir en la investigació mentre estigui oberta la peça principal. L’objectiu és tenir visió de conjunt per acabar concloent si la Policia Nacional es va excedir en l’ús de la força el dia del referèndum, una circumstància que els jutges barcelonins adverteixen que no estaria emparada en l’ordre d’aturar la votació “encara que fos judicial”.

Seguint aquest mateix criteri, cada peça separada arxivada que arriba a l’Audiència –perquè l’Ajuntament, la Generalitat i les acusacions particulars hi presenten un recurs–  acaba tornant al jutjat d’instrucció, perquè es reobri i es continuï la investigació cridant a declarar els policies presumptament implicats i es facin totes les diligències que calgui.

En el cas reobert aquesta setmana aborda el que va passar l’1-O del 2010 al CEIP Els Horts, a la Rambla de Prim. Cinc persones consten com a ferits denunciants en la causa. Un d’ells ha presentat un recurs contra la decisió del jutge d’arxivar la peça d’aquest centre de votació i l’Audiència considera que les seves “lesions de consideració” són “un resultat innegable d’un ús intens de la força, la proporció de la qual (…) exigeix una completa investigació”.

Els magistrats també adverteixen que en les imatges que hi ha sobre els fets “no s’observa amb claredat una actitud positiva d’enfrontament [dels votants] a l’actuació policial“. I afegeixen que encara no es vegi bé en les imatges el número d’agent dels policies implicats en la lesió del denunciant que ha presentat el recurs se’ls pot identificar d’altres maneres, com ara donar crèdit a la dada que aporta l’afectat, si no entra en contradicció amb cap altre indici. 

Més notícies
El jutjat número 7 acorrala l’Estat
Notícia: El jutjat número 7 acorrala l’Estat
Comparteix
El magistrat Francesc Miralles, les acusacions particulars, la de l'Ajuntament i la secció tercera de l'Audiència estan teixint la gran causa judicial contra la violència policial de l'1-O
El jutge demana a l’Estat els noms dels alts càrrecs que donaven les ordres l’1-O
Notícia: El jutge demana a l’Estat els noms dels alts càrrecs que donaven les ordres l’1-O
Comparteix
El magistrat que investiga les càrregues de Barcelona vol saber qui va dirigir realment les unitats que van actuar al carrer
L’Audiència de Barcelona reobre la causa per les càrregues policials a quatre escoles de l’1-O
Notícia: L’Audiència de Barcelona reobre la causa per les càrregues policials a quatre escoles de l’1-O
Comparteix
Als punts de votació hi van haver 39 persones ferides
L’Audiència de Barcelona reobre la investigació sobre les càrregues a Trinitat Vella durant l’1-O
Notícia: L’Audiència de Barcelona reobre la investigació sobre les càrregues a Trinitat Vella durant l’1-O
Comparteix
Ha acceptat el recurs de l'Ajuntament i insta a investigar si l'ús de la força va ser desproporcionat
Imputen quatre policies nacionals acusats d’actuar amb “agressivitat” durant l’1-O
Notícia: Imputen quatre policies nacionals acusats d’actuar amb “agressivitat” durant l’1-O
Comparteix
"No era necessari retorçar colls", diu l'Ajuntament, que els acusa d'intervenir de forma agressiva
Imputen els 8 inspectors de la Policia Nacional que van ordenar les càrregues de l’1-O
Notícia: Imputen els 8 inspectors de la Policia Nacional que van ordenar les càrregues de l’1-O
Comparteix
Per primer cop s'investigaran tots els comandaments policials de l'operatiu destinat a aturar el referèndum per les ordres que van donar
L’Audiència denega definitivament la imputació de votants de l’1-O
Notícia: L’Audiència denega definitivament la imputació de votants de l’1-O
Comparteix
Ho havia demanat un sindicat policial però després s'hi havien afegit l'advocacia de l'Estat i la fiscalia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Clara a setembre 21, 2019 | 19:28
    Clara setembre 21, 2019 | 19:28
    Marejar la perdiu però els delincuents que van apallissar a gent innocente quedaran igual lliures i sense cap responsabilitat , made in Spain país mafiós dictador represor i lladre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa