Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència denega definitivament la imputació de votants de l’1-O
  • CA

La secció tercera de l’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs presentat pel Sindicat Professional de Policia contra la interlocutòria del jutjat d’instrucció 7 que denegava la imputació –citació a declarar com a investigats– de diversos ciutadans que eren a l’institut Pau Claris de Barcelona quan hi van entrar els antiavalots estatals, durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. 

[r:1]

Es tracta de votants de l’1-O que van presenatar una denúncia per la violència policial i ara el sindicat de la policia estatal intentava girar la truita i convertir-los en acusats. El titular del jutjat d’instrucció número 7, Francesc Miralles, ho va desestirmar i ells van presentar un recurs a la instància superior, l’Audiència. Però la resposta obtinguda ha sigut la mateixa. A més a més, la interlocutòria adverteix que ja no es pot presentar cap altre recurs.

La imputació contra un grup de votants que, segons la policia, va intentar impedir que els agents entressin al col·legi electoral a retirar urnes asseient-se a l’entrada havia sigut demanada inicialment pel sindicat policial, però després s’hi van adherir l’advocacia de l’Estat i la Fiscalia. Segons aquestes parts, l’actitud d’aquests votants constituïa un delicte de desobediència i un altre de resistència greu a l’autoritat.

Segons la interlocutòria de l’Audiència, no es pot acusar de desobediència uns ciutadans que no havien rebut cap ordre judicial respecte del referèndum i als quals la mateixa policia no va donar cap ordre “expressa i terminant”. D’aquesta manera, “la policia va infringir una de les pautes d’actuació dels seus protocols per al control de multituds”, és a dir “esgotar els mitjans no violents i intentar persudir amb el diàleg”.

“Tot i que la policia tingués l’oblgació de fer complir les diposicions judicials [en el sentit d’aturar el referèndum], seguia obligada a respectar els drets fonamentals de les persones, i més quan la mateixa resolució judicial els ho advertia, amb la condició de no alterar la convovència pacífica, innegable referència a l’ús de la força”, afegeix l’escrit de l’Audiència.

 

Més notícies
El jutjat número 7 acorrala l’Estat
Notícia: El jutjat número 7 acorrala l’Estat
Comparteix
El magistrat Francesc Miralles, les acusacions particulars, la de l'Ajuntament i la secció tercera de l'Audiència estan teixint la gran causa judicial contra la violència policial de l'1-O

Comentaris

  1. Icona del comentari de: patanes españoles uniformados a juliol 24, 2019 | 14:02
    patanes españoles uniformados juliol 24, 2019 | 14:02
    españa estat terrorista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa