Imputen els 8 inspectors de la Policia Nacional que van ordenar les càrregues de l’1-O

Per primer cop s'investigaran tots els comandaments policials de l'operatiu destinat a aturar el referèndum per les ordres que van donar

L’Audiència de Barcelona investigarà les decisions de 8 comandaments policials que van executar el dispositiu per aturar l’1-O a la capital catalana. El jutjat ha acceptat el recurs presentat per les acusacions que exerceixen l’Ajuntament de Barcelona i el centre pels drets humans Irídia i ha imputat els 8 dirigents policials. 

[r:1]

Irídia ha anunciat la decisió a través de Twitter, on han detallat que els nous investigats van ser els responsables de l’operatiu que va actuar a 27 centres de votació. L’advocada Anaïs Franquesa, que treballa amb Irídia, ha destacat que fins ara s’havien investigat inspectors per actuacions puntuals però no pel dispositiu complet. 

Franquesa ha recordat en un vídeo difós per Twitter que l’Audiència de Barcelona va instar a investigar les ordres que van donar els comandaments i no només actuacions puntuals a escoles. L’advocada ha celebrat que que la investigació és “un pas més” per esclarir si els caps de nucli, que eren els responsables per zones de la ciutat, van ser els “responsables últims” dels votants ferits. 

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha concretat que amb els vuit inspectors ja són més de 50 els policies investigats per les càrregues de l’1-O a Barcelona. 

 

 

Reobren la investigació per l’actuació a dues escoles

A més, l’Audiència de Barcelona ha reobert a instàncies de l’Ajuntament la investigació per l’actuació policial a dos centres escolars. Un d’ells és l’escola Joan Boscà, a Hostafrancs (Sants-Montjuïc), on hi van haver 5 ferits; i l’altre és l’escola Prosperitat, situada a Nou Barris, amb 11 ferits. 

Colau treu pit de les gestions municipals

L’alcaldessa Ada Colau ha celebrat la notícia a través de Twitter i ha tret pit de les gestions municipals per aconseguir la imputació. “Vam dir que protegiríem els veïns i veïnes que eren a les escoles de Barcelona l’1-O, seguim treballant perquè s’acabi la impunitat dels responsables d’aquelles càrregues policials brutals i injustificades”, ha piulat.

Més informació

Comentaris

    Ui, mala peça al teler: 05/09/2019 3:41 pm
    els de la protectora d'animals se us tiraran a sobre!

Nou comentari