Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Imputen quatre policies nacionals acusats d’actuar amb “agressivitat” durant l’1-O
  • CA

El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats quatre policies nacionals més per les càrregues de l’1-O a Barcelona, segons ha avançat l’Ara i han confirmat fonts municipals. Ho ha fet en resposta a una petició de l’Ajuntament, que actua com a acusació popular. En concret, aquests agents van intervenir a l’Escola Víctor Català de Nou Barris.

Segons el consistori, “no era necessari retorçar colls, fer trepitjades estant la persona a terra, donar cops a la cara o usar les defenses policials contra les extremitats superiors”, i més quan els votants mostraven una actitud “pacífica”. Amb aquests ja són 55 els policies nacionals investigats, entre ells 8 caps, tots els que van dirigir el dispositiu a les escoles de Barcelona.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha informat de la imputació dels quatre policies a través de Twitter. El membre del govern de Colau ha recordat que se’ls investiga per agressions a sis votants de l’escola Víctor Català, situat al barri de Verdun, a Nou Barris. 

En el seu escrit, l’Ajuntament argumenta que en un vídeo es pot observar “de manera clara i contundent” que les persones que estan a l’interior de l’Escola Víctor Català estan en una actitud “escrupolosament pacífica i tranquil·la”. “En cap moment es pot observar cap tipus de resistència activa, agressivitat o violència, sinó tot el contrari”, afegeix.

En canvi, remarca que els agents van entrar a l’interior “sense que consti que formulin cap tipus d’avís, requeriment o advertiment”. “Es pot veure com de seguida diverses persones es disposen a sortir tranquil·lament però, tot i això, els agents els empenten per darrere amb certa agressivitat i sense cap mena de justificació”, continua l’escrit.

Més notícies
Imputen els 8 inspectors de la Policia Nacional que van ordenar les càrregues de l’1-O
Notícia: Imputen els 8 inspectors de la Policia Nacional que van ordenar les càrregues de l’1-O
Comparteix
Per primer cop s'investigaran tots els comandaments policials de l'operatiu destinat a aturar el referèndum per les ordres que van donar
L’Audiència denega definitivament la imputació de votants de l’1-O
Notícia: L’Audiència denega definitivament la imputació de votants de l’1-O
Comparteix
Ho havia demanat un sindicat policial però després s'hi havien afegit l'advocacia de l'Estat i la fiscalia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joan pau a setembre 10, 2019 | 12:34
    joan pau setembre 10, 2019 | 12:34
    penjats dels ous i patejats fins a ...
  2. Icona del comentari de: JORDI a setembre 10, 2019 | 13:14
    JORDI setembre 10, 2019 | 13:14
    LOS ESTADOS SE DEFIENDEN EN TODO EL MUNDO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa