L’ACVOT insisteix a titllar de “manipulades” les víctimes del 17A i culpa ara Ada Colau

El president de l'entitat, José Vargas, reclama el dret a rèplica després que dues víctimes trenquessin el silenci per fer palès el malestar que els causen aquestes acusacions

El president de l’Associació catalana de víctimes d’organitzacions terroristes (ACVOT), José Vargas, insisteix en la seva tesi que les víctimes del 17A han estat “manipulades” per les institucions catalanes a fi d’anar en contra de l’Estat espanyol. Ara hi afegeix, a més, que un altre objectiu de la instrumentalització és aplaudir l’alcaldessa Ada Colau. Vargas, que va ser candidat del PP a les darreres eleccions municipals, ja havia criticat l’Ajuntament en públic durant l’acte paral·lel que va organitzar l’entitat per al segon aniversari de l’atac –una hora i mitja després de l’acte oficial protagonitzat per les víctimes–, al que van assistir només polítics del PP, Cs i VOX.

Després que dues víctimes trenquessin el seu silenci per relatar al TOT Barcelona el malestar que els causa aquesta acusació, Vargas ha reclamat a aquest diari el seu dret a rèplica. Vol contestar a la carta oberta d’una de les víctimes psicològiques del 17A, a qui el ministeri de l’Interior nega el reconeixement i les ajudes com a afectada per l’atemptat a la Rambla. A la missiva, publicada dimarts, l’afectada es declarava “enormement indignada” i recalcava que l’entitat que centralitza l’atenció a les víctimes del 17A per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona –la UAVAT– li ha ofert sempre “ajuda” i no pas “adoctrinament”.

Més informació

Nou comentari