JxCat és “totalment contrària” a la tria de Carmena per al pregó de la Mercè

Elsa Artadi recorda que l'exalcaldessa de Madrid ha expressat que no considera que hi hagi presos polítics a Catalunya

Junts per Catalunya s’ha declarat aquest divendres a la tarda com a formació “totalment contrària” a la tria de Manuela Carmena com a pregonera de les festes de la Mercè del 2019. Segons ha assegurat la portaveu del grup municipal, Elsa Artadi, volien expressar el seu “disgust” perquè aquest acte tan simbòlic s’hagi encarregat aquest any a una persona que “s’ha expressat clarament en el sentit de dir que no hi ha presos polítics a Catalunya ara mateix”.

[r:2]

“De cap manera aquesta persona està alineada amb el que pensen la majoria de barcelonins”, ha advertit. I s’ha preguntat: “No sé què li explicarà l’alcaldessa Ada Colau qua surtin al balcó i vegi el llaç groc i després vegi les protestes que hi haurà avui al carrer, quan es compleixen dos anys del 20-S pel qual van empresonar Jordi Cuixart i Jordi Sànchez”.

També ha subratllat que per a ells és especialment dolorós veure aquest pregó “quan Quim Forn hauria ser al Saló de Cent [on es fa el pregó] i en lloc d’això és a la presó de Lledoners i aquí hi haurà una cadira buida”.

Forn lamenta no poder ser a Barcelona per la Mercè

El regidor empresonat també ha expressat, a través de Twitter, la seva tristesa per no poder ser a l’Ajuntament el dia que comencen les festes de la Mercè amb el pregó institucional. “De nou m’ho impedirà una presó preventiva llarga i injusta”, ha lamentat. Tot i així, ha desitjat des de Lledoners “bona festa major a tothom” i gaudir-la “amb passió, civisme i respecte”.

Més informació

Nou comentari