Toni Albà dedicarà el contrapregó de la Mercè a Carmena en el segon aniversari del 20-S

L'actor lamenta que l'exalcaldessa de Madrid "nega l'existència de presos polítics"

La pregonera de la Mercè 2019, Manuela Carmena, tindrà un contrapregoner. Serà, un any més, l’actor Toni Albà, que des del 2015 fa una actuació anomenada Mercè Republicana que pretén ser el contrapes del discurs oficial d’inici de les festes. Enguany, l’actor conegut pels seus papers a Polònia avança al TOT Barcelona que estarà dedicat a l’exalcaldessa de Madrid i a la ciutat de Barcelona. “Carmena és una senyora que nega l’existència de presos polítics, com fa l’esquerra espanyola”, diu en una conversa telefònica.

[r:1]

L’objectiu del contrapregó serà “aixecar els ànims” i fer passar una bona estona. L’actor amenitzarà l’actuació amb disfresses i, preguntat per de qui seran, detalla que és una “sorpresa”. Sobre la possibilitat de disfressar-se de Manuel Valls o d’Ada Colau, contesta senzillament que “farà riure”. “Ens en fotrem de la política contra els manters i a favor dels banquers”, expressa, amb referència als dispositius contra el top manta a Barcelona.

El contrapregó d’enguany coincidirà, a més, amb l’aniversari del 20-S. És per això que el discurs d’Albà serà davant de la conselleria d’Economia, a Gran Via amb rambla Catalunya, on va tenir lloc la concentració que ha suposat la presó per als Jordis. El contrapregó anirà precedit d’un acte d’Òmnium i l’ANC en què s’homenatjarà els dos líders de l’entitat durant el 20-S, i Albà destaca la importància de separar la seva actuació de l’homenatge. “Abans que nosaltres hi haurà un acte sobre un esdeveniments greus, i ha d’estar clara la diferència amb el contrapregó”, destaca.

L’actuació del contrapregó aprofitarà el muntatge de l’acte de les entitats independentistes, això sí. Aquest any serà el segon consecutiu després que l’any passat també contraprogramés el pregó oficial de la Mercè. Al 2017, però, es va suspendre per la situació política. 

El contrapregó d’enguany està organitzat per l”Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), Teatre amb R de República i Moltes Mercès. A més, compta amb el suport de l’ANC. 

Més informació

Comentaris

    Presoner núm. 40548655 18/09/2019 9:49 pm
    Jo estiguí al seu anterior pregó alternatiu al dels serfs del Partido Comunista de España, i va ser molt divertit, pagà la pena anar-hi

Nou comentari