JxCat a Colau sobre el pacte d’Estat: “L’Estat s’hi ha posat molt bé i els comuns també”

El portaveu de JxCat no dona credibilitat al rumor del fitxatge de Valls com a ministre d'Exteriors però el veu bon relleu de Borrell com a "anticatalanista"

El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha criticat Ada Colau per haver acceptat ser investida amb els vots del PSC i Valls i li ha replicat sobre la inexistència d’un pacte d’Estat, que ella mateixa va defensar la nit prèvia en una entrevista a TV3. “Si no es tracta d’una operació d’Estat, l’Estat s’hi ha posat molt bé i els comuns també“, ha ironitzat.

En una atenció als mitjans a Berga, Pujol ha posat en dubte el compromís de Colau amb els presos i concretament amb el regidor electe Quim Forn, en presó preventiva. Li ha retret que la seva actitud els darrers anys “no hagi excel·lit” en aquest aspecte i ha assenyalat el pacte amb el PSC a Barcelona com “una demostració”. Segons ell, el bipartit que ara negocien BComú i PSC posa “en entredit” el suport de Colau als represaliats: “Tot allò referent a la catalanitat manifesta de l’Ajuntament o a la seva posició en defensa dels drets i llibertats polítiques i individuals del país queda aigualit amb el pacte amb el PSC”.

D’altra banda, també s’ha referit a les especulacions sobre el fitxatge de Manuel Valls com a nou Minsitre d’Exteriors de l’executiu de Pedro Sánchez i ho ha qualificat d'”ocurrència”. “Valls és la pitjor cara de l’anticatalanisme”, ha assegurat. “Si els gestos de Sánchez van en aquesta direcció és per posar-se les mans al cap”, ha afegit. “Algú incapaç de mantenir la dignitat de donar la mà a un pres polític com Quim Forn o al president de la Generalitat”, ha defensat, no pot ser una bona opció “per liderar un projecte de diplomàcia”.

Pujol ha afegit, amb sarcasme, que només entendria el nomenament si l’objectiu fos “substituir algú que hagués excel·lit en anar contra Catalunya, no entendre les reivindicacions del país i voler fer callar la veu dels catalans”, en referència a l’actual ministre en funcions, Josep Borrell. “Només en aquesta clau de trobar algú més clarament anticatalanista entendríem la candidatura, tret d’això és impossible d’entendre”, ha conclòs Pujol, que ha afegit que els gestos de Sánchez amb Catalunya són “o invisibles o molt confusos”.

Més informació

Nou comentari