Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat a Colau sobre el pacte d’Estat: “L’Estat s’hi ha posat molt bé i els comuns també”
  • CA

El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha criticat Ada Colau per haver acceptat ser investida amb els vots del PSC i Valls i li ha replicat sobre la inexistència d’un pacte d’Estat, que ella mateixa va defensar la nit prèvia en una entrevista a TV3. “Si no es tracta d’una operació d’Estat, l’Estat s’hi ha posat molt bé i els comuns també“, ha ironitzat.

En una atenció als mitjans a Berga, Pujol ha posat en dubte el compromís de Colau amb els presos i concretament amb el regidor electe Quim Forn, en presó preventiva. Li ha retret que la seva actitud els darrers anys “no hagi excel·lit” en aquest aspecte i ha assenyalat el pacte amb el PSC a Barcelona com “una demostració”. Segons ell, el bipartit que ara negocien BComú i PSC posa “en entredit” el suport de Colau als represaliats: “Tot allò referent a la catalanitat manifesta de l’Ajuntament o a la seva posició en defensa dels drets i llibertats polítiques i individuals del país queda aigualit amb el pacte amb el PSC”.

D’altra banda, també s’ha referit a les especulacions sobre el fitxatge de Manuel Valls com a nou Minsitre d’Exteriors de l’executiu de Pedro Sánchez i ho ha qualificat d'”ocurrència”. “Valls és la pitjor cara de l’anticatalanisme”, ha assegurat. “Si els gestos de Sánchez van en aquesta direcció és per posar-se les mans al cap”, ha afegit. “Algú incapaç de mantenir la dignitat de donar la mà a un pres polític com Quim Forn o al president de la Generalitat”, ha defensat, no pot ser una bona opció “per liderar un projecte de diplomàcia”.

Pujol ha afegit, amb sarcasme, que només entendria el nomenament si l’objectiu fos “substituir algú que hagués excel·lit en anar contra Catalunya, no entendre les reivindicacions del país i voler fer callar la veu dels catalans”, en referència a l’actual ministre en funcions, Josep Borrell. “Només en aquesta clau de trobar algú més clarament anticatalanista entendríem la candidatura, tret d’això és impossible d’entendre”, ha conclòs Pujol, que ha afegit que els gestos de Sánchez amb Catalunya són “o invisibles o molt confusos”.

Més notícies
Colau: “Que Valls deixi Cs desmunta la hipòtesi d’una operació d’Estat”
Notícia: Colau: “Que Valls deixi Cs desmunta la hipòtesi d’una operació d’Estat”
Comparteix
L'alcaldessa detalla que la setmana vinent s'intensificaran les negociacions i veu a Jaume Collboni com a primer tinent d'alcalde
Collboni avisa Colau que no descarta “el no-acord”
Notícia: Collboni avisa Colau que no descarta “el no-acord”
Comparteix
El regidor del PSC a Barcelona diu que les negociacions avancen "a poc a poc" i acusa l'alcaldessa "d'extralimitar-se" en penjar el llaç groc
Valls i Colau, al ple d'investidura / Jordi Play
Tardà demana a Colau “reconstruir ponts” en les negociacions de la Diputació de Barcelona
Notícia: Tardà demana a Colau “reconstruir ponts” en les negociacions de la Diputació de Barcelona
Comparteix
L'ex cap de files d'ERC al Congrés assegura que hi ha "molt interès" perquè la fractura entre independentistes i comuns sigui "definitiva"
El PSC replica al llaç groc de Colau reclamant una pancarta contra la violència masclista
Notícia: El PSC replica al llaç groc de Colau reclamant una pancarta contra la violència masclista
Comparteix
Laia Bonet avança que sol·licitaran a Colau apadrinar els símbols que està retirant el nou govern PP-Cs de Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa