Collboni avisa Colau que no descarta “el no-acord”

El regidor del PSC a Barcelona diu que les negociacions avancen "a poc a poc" i acusa l'alcaldessa "d'extralimitar-se" en penjar el llaç groc

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha avisat la nova alcaldessa, Ada Colau, una setmana després d’investir-la que no descarta “el no-acord” per formar govern i apunta que les negociacions van “a poc a poc”. En una entrevista a La Vanguardia, Collboni ha indicat que se sent “optimista” però no ha volgut donar res per fet i ha assegurat que s’obre un escenari de “corresponsabilitat”. En aquest sentit, ha recordat a Colau que va aconseguir la vara municipal “gràcies als vots del PSC” i ha assegurat que, en cas d’acord, el govern sortint serà “ampli i sòlid”.

En referència al suport a Colau per conformar govern, Collboni ha avisat que no hi haurà “xecs en blanc” i ha posat al centre del debat el programa electoral que cal “dur a la pràctica”. També ha tret ferro al fet que a l’anterior mandat els comuns trenquessin l’acord amb els socialistes, perquè considera que s’ha fet “un reset” amb les eleccions. Collboni ha advertit que la confiança “es guanya en molts anys” i es pot perdre “en qüestió de segons”, encara que ha assegurat que ell vol “poder confiar” en BComú.

[r:1]

Pel que fa a la possibilitat d’un altre trencament de l’acord, ha posat l’accent en el fet que les bases votessin en consulta a favor del pacte i que els mateixos dirigents el veiessin amb bons ulls. “El compromís explícit de l’alcaldessa, de la direcció del partit i el suport de les bases són la millor garantia”, ha confiat.

El llaç groc, un “error”

En referència a la decisió de l’alcaldessa de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament Collboni ho ha titllat de “decisió precipitada” i “d’error”, com ja van fer membres de la seva formació. Ha defensat que l’alcaldessa “es va extralimitar” perquè és un acord que hauria d’haver pres la nova Junta de portaveus i no la primera reunió exploratòria del mandat.

Més informació

Comentaris

  Apoltronats per a qui tot s'ho val. 23/06/2019 2:39 pm
  Perdoneu-me, però quan escolto a tota aquesta colla parlar de "progresisme", se m'encén la sang. Que potser no han governat la meitat de temps des de la seva anomenada "transición" (alternat-se amb el PP) per a fer només costat als de l'IBEX, els reietons i per a anar-se endollant a les empreses afavorides per ells?. Digueme'n un de sol del PSOE que no porti tota la seva vida apoltronat allà dins. Oi, Iceta?. I que potser els treballadors n'han notat res de bo del seu "progresisme"?. Penque
  bornis 23/06/2019 9:47 am
  No et preocupis Cullboni que la madame Colau ho complirá totes les exigències del chenófobo Valls.
  capitao lampiao 22/06/2019 11:23 pm
  Ha, ha. A la Colau nomes li falta que aquests matats tambe li facin botifarra. Es el que te anar de sobrada i no tenir principis, ni modos, ni vergonya ni dignitat. Es una Maquiavel d'opereta.
  Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT 22/06/2019 10:47 pm
  ADA COLAU , Si vol seguir de Alcaldessa , te que sapiguer que ja no manda nomes ella al Ajuntament .BARCELONA EN CONÚ ara te que compartir tot lo que fa amb EL P.S.C. .y si voleu hasta amb MANUEL VALLS Sense els no te cap poder ni Força .COMENÇA MALAMENT ADA COLAU i cuan un Comença malament acaba molt PITJOR ..
  Perfecte 22/06/2019 5:51 pm
  Tú no has guanyat, no pots manar.
  El PSC té i provoca paràlisi. 22/06/2019 2:07 pm
  Un personatge que creu que defensar els presos polítics és un error, té un nivell tant baix que no està capacitat per fer polítiques de futur per a Barcelona. És impossible poder treballar amb gent que no accepta la realitat, i que sempre repeteixen els mateixos discursos buits de contingut.

Nou comentari