Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni promet que el nou govern BComú-PSC respectarà la Constitució

Jaume Collboni (PSC) ha celebrat el resultat de la consulta a les bases de Barcelona en Comú, que han avalat amb més del 70% dels vots un pacte de govern amb els socialistes. “Aquest tàndem progressista avui ja pràcticament és una realitat”, ha proclamat. Ha defensat que “Barcelona obre una nova etapa” amb un govern “de Barcelona al servei de Barcelona”, que requerirà “d’una nova cultura de coalició”. “Neix més fort i més sòlid del que va néixer ara fa dos anys”, ha defensat, en referència a l’any i mig que els dos partits ja van governar junts amb molta menys paritat de forces. 

“L’ajuntament ha de ser neutral des del punt de vista partidista, amb respecte al marc legal del país, a la Constitució, a l’Estatut i a la Carta Municipal”, ha avisat. Si demà el plenari confirma la investidura, “Colau continuarà d’alcaldessa però ho farà amb un nou govern”. Ha avançat el seu agraïment a la “generositat i responsabilitat” del suport que ha promès Manuel Valls: “Vull agrair explícitament als regidors i regidores que votaran a favor d’obrir aquesta nova etapa a Barcelona i que pertanyen a altres formacions polítiques”. “Barcelona no ha estat moneda de canvi de pactes a altres nivells”, ha assegurat.

Ha explicat les bondats que segons ells portarà a la ciutat la “nova etapa”, que serà clarament d’ordre: “La Barcelona segura i tranquil·la i la Barcelona amiga de l’economia, l’emprenedoria i del treball de qualitat i digne avui respira contenta perquè tindrà el govern que havia votat”. Ha promès un govern “eficient” i “obert”, que respectarà “la Constitució, l’Estatut i la Carta Municipal de Barcelona”. En aquest sentit ha apel·lat a “respectar les lleis” i ha insistit que “no es pot instrumentalitzar l’Ajuntament per una causa partidista ni política”.

El repartiment de cadires del futur govern de coalició “encara està molt verd”, ha reconegut. L’ha definit com a “paritari” malgrat que BComú té 10 regidors i el PSC en té 8: “Matemàticament no és possible però vol dir corresponsabilitat en les competències i les responsabilitats”. Donat que no sumen majoria els 28 regidors hauran de buscar “aliats progressistes”, que podria ser ERC. En canvi tanca la porta completament a un tripartit a mig termini, al que Ada Colau no ha renunciat. “Serà un govern bipartit, és el que han votat les bases”, ha resolt. “I ha de ser pels 4 anys de mandat, és el nostre compromís amb els electors”, ha afegit per esvair tot dubte sobre la vigència del veto socialista a ERC.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Perdó, quina 'nova etapa'?? a juny 15, 2019 | 11:57
  Perdó, quina "nova etapa"?? juny 15, 2019 | 11:57
  La mateixa alcaldessa i els socialistes de sempre? Això seria una nova etapa? Ara, a més a més, recolzats obertament per la dreta ultraconservadora i més a la dreta que abans. Pobra Barcelona en mans de mercenaris!!!
 2. Icona del comentari de: Pere-perot a juny 15, 2019 | 12:54
  Pere-perot juny 15, 2019 | 12:54
  I tant !!!!!!! ara només els hi falta anar a madrid a saludar al nou alcalde almeida (pp) i demanar el suport que li han donat a ell pp-vox-c's
 3. Icona del comentari de: Bet Segura a juny 15, 2019 | 13:13
  Bet Segura juny 15, 2019 | 13:13
  Una nova etapa de populisme i incompetència elevada al màxim exponent. Enhorabona escalfacadires !
 4. Icona del comentari de: josep a juny 15, 2019 | 19:04
  josep juny 15, 2019 | 19:04
  Aquest sempre han estat a l'ajuntament excepte un cop. La brossa que tenim al carrer, tota la incompetència, ens la venen cada 4 anys com si vinguessin de nou.
 5. Icona del comentari de: Pol a juny 16, 2019 | 09:59
  Pol juny 16, 2019 | 09:59
  Nova etapa? Ara potser serà pitjor...s'ha afegit als botiflers un fatxa, pobre BCN, espero que no pugueu acabar el mandat!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa