Tardà demana a Colau “reconstruir ponts” en les negociacions de la Diputació de Barcelona

L'ex cap de files d'ERC al Congrés assegura que hi ha "molt interès" perquè la fractura entre independentistes i comuns sigui "definitiva"

L’expresident d’ERC al Congrés de Diputats Joan Tardà ha demanat a la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “reconstruir els ponts” de cara a les negociacions de la Diputació de Barcelona, després de l’acord fallit amb el regidor republicà Ernest Maragall per conformar un govern municipal conjunt. En una entrevista al diari Ara, Tardà ha reconegut que se sent “enfadat, trist, emprenyat i decebut” per la situació viscuda a consistori, però aposta per “no fer-se retrets”.

De fet, Tardà ha alertat de l’existència de “molts interessos” perquè la fractura entre els independentistes i els comuns sigui “definitiva”. En aquest sentit, el diputat ha confiat en trobar nous punts d’entesa, i ha apostat per treballar perquè el trencament no sigui “irreparable”. Tardà ha assegurat que els companys de files a nivell municipal van fer “tot el que creien que havien de fer” però ell hagués rebaixat el llistó per aconseguir “un bé superior”, en referència a un govern d’ERC i BComú: “A vegades cal pagar penyores que no són una, sinó dues o tres penyores, fins i tot injustes i immenses”, ha apuntat en ser preguntat si hauria ofert l’alcaldia a Colau abans, encara que després ha afegit que no “desmereix” la feina feta.

Així, Tardà ha apostat per l’entesa entre autodeterministes i independentistes “malgrat el greu accident” i ha avisat que cal “un camí molt ample” davant el procés repressiu, que augura que serà “dur”. “No tindria sentit que no fóssim capaços de convergir en l’últim tram, que serà costerut i difícil, fins a assolir un referèndum avalat internacionalment”, ha assegurat.

Un govern PSOE-Podem, “sempre més dialogant que el PP amb Cs”

En referència a la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, com a president espanyol, Tardà avisa que és una decisió que “encara no s’ha pres”, encara que avisa que un govern del PSOE amb el suport de Podem “sempre serà més dialogant” que un del PP amb el suport de Ciutadans, i recorda que el seu grup va votar a la moció de censura “a canvi de res”. En aquest sentit, Tardà aposta per “un diàleg franc” amb el PSC perquè forma part “del catalanisme polític, cultural i lingüístic”, encara que reconeix haver estat “molt criticat” per aquesta postura.

És en aquesta lògica de teixir fronts amplis que Tardà aposta perquè sigui ERC qui lideri la següent fase del procés, que creu que ha de basar-se en a construcció d’un “govern ampli del 80%”, que creu que hauria d’anar dels comuns a JxCat a la CUP, amb ERC al capdavant presidint-lo. Per a Tardà, aquest executiu hauria de tenir quatre punts al programa: la defensa de l’estat social, el dret a l’habitatge, l’amnistia i el diàleg i la negociació amb l’Estat.
 

Més informació

Comentaris

  Angelblau 22/06/2019 10:36 am
  Aquest Home només pensa amb cadires i viure de la moma. Desperta Catalunya. Enviem amb botiflers a la paperera de la historia JA
  Edgar 22/06/2019 10:47 am
  Tardà... amb quina força demanes això? ERC ha volgur anar-hi soleta sense formar una unitat amb PDCat ni CUP, que va ser el que demanaven al carrer i ara qué? a mendigar. ERC: superbs sense motiu per ser-ho.
  TSSO 22/06/2019 12:58 pm
  Quan fou mort el combregaren. ERC no té remei
  Lion 22/06/2019 4:02 pm
  Que pesats esteu amb el dichosos ponts .... Hauries de haver estudiat per ingenier. Els ponts es fan per anar d’un punt a un altre. Quant en un dels costats bo hi a res, no hi han ponts que valguin. ...son inutis; tan sols serveixen per ensorrar els que hi transiten. Obriu els ulls d’un cop.
  capitao lampiao 22/06/2019 10:00 pm
  Aquest Tarda te mes capacitat d'humiliar-se que el Leonard Hofdstader.
  Varem perdre l'estament militar català al 1714, i em esdevingut mesells i vasalls. 23/06/2019 7:53 pm
  A totes i tots aquests que voleu marxar, però només de "boquilla", estaria-ho d'acord amb fer un exercit per prendre el control de Catalunya?, o això us fa tremolar? per que no hi altre manera, o si en sabeu alguna ja m'ho direu...però prou de bramar..marxem, marxem i ningú fa un pas endavant ni es mulla en la direcció correcta, llavors callem, per que ja cansa tanta cançoneta estèril....o som o no som....

Nou comentari